MENU

DBU-formand: UEFA skal videre så hurtigt som muligt

Ny ledelse så hurtigt som muligt skal få UEFA videre.Sådan lyder opfordringen fra DBU’s formand, Jesper Møller, efter at det i dag blev klart, at den suspenderede UEFA-præsident Michel Platini ikke kommer tilbage. Franskmanden valgte at trække sig som præsident i UEFA, samtidig med, at den internationale Sportsdomstol, CAS, afviste hans ønske om frifindelse men dog nedsatte hans karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter til fire år. 

“Det er godt for UEFA, at der endelig kommer en afklaring om præsidentposten. Der har været et ledelsesmæssigt tomrum alt for længe. Nu skal der indkaldes til ekstraordinær kongres så hurtigt som muligt. Så kan vi få valgt en ny præsident og komme videre med det daglige arbejde,” siger Jesper Møller. 

Udover en ny præsident skal UEFA også have ny generalsekretær, da den tidligere – Gianni Infantino – i februar i år blev valgt som ny FIFA-præsident. Den nye ledelse skal følge op på de forskellige reformer, der er vedtaget i FIFA og se om der er behov for samme reformer i UEFA-regi. 

“UEFA har lige som FIFA brug for at få genskabt tilliden og opbakningen til organisationen efter de senere år. Det er den største og altafgørende opgave for en ny præsident. Vi skal til at tale fodbold igen, efter at vi har talt korruption og snyd alt for længe. Derefter skal vi have gang i det daglige arbejde med udviklingen af de europæiske klubturneringer og EM-slutrunder men også med de øvrige områder, hvor fodbold bidrager til øget sundhed, inklusion og integration på tværs af hele Europa,” siger Jesper Møller. 

DBU’s formand har gennem de sidste par år arbejdet hårdt for at få gennemført flere reformer og større åbenhed i FIFA og UEFA. Den danske formand stemte således mod den daværende FIFA-præsident Sepp Blatter til valget i maj 2015 og har løbende efterlyst fornyelser i FIFA-toppen. Da Michel Platini blev suspenderet var DBU-formanden blandt dem, der kritiserede den nu afgåede UEFA-præsident og efterlyste en hurtig afklaring i UEFA. 

Læs øvrige historier om DBU’s holdninger til FIFA og UEFA:

DBU peger på Infantino som FIFA-præsident

DBU-formand: Præsident-skifte skal redde FIFA

Log ind