DBU og partnere går på banen for kvinder

Tirsdag bliver bolden givet op til en ny global fodboldturnering: Global Goals World Cup. Den skaludbrede kendskabet til de 17 verdensmål og sætte fokus på ligestilling. Udenrigsminister Kristian Jensen ogdirektør for Red Barnet International Helle Thorning-Schmidt skyder turneringen i gang i Kødbyen.Anledning er Women deliver-konferencen.

Pigernes_stemme_video_500
Fodboldpigerne fra Pigernes Stemme deltager med et hold i turneringen. Foto: DBU 

– Sport og foreningsliv er en dansk styrkeposition, der i høj grad hjælper ligestillingen på vej i vores samfund. Det vil vi vise på Global Goals World Cup og Women Deliver-konferencen – sammen med vores erfaringer med at få kvinder ud på arbejdsmarkedet og danske virksomheders engagement og indsats for ligestilling, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Udenrigsministeriet, FN og organisationen Eir Soccer står bag Global Goals World Cup, og Red Barnet, DIF, DBU og Danfoss går med på banen for at sætte fokus på verdens kvinder.

– Jeg glæder mig til at komme til København og være med til at sætte fokus på ligestilling. Vi har allerede gjort store fremskridt, men der er behov for at gøre mere. Vi må ikke efterlade millioner af piger i hele verden tilbage, mens drengene går i skole, får job og muligheder, siger direktør i Red Barnet International, Helle Thorning-Schmidt.

– Verdensmålene udgør en fantastisk platform for nye partnerskaber på tværs af erhvervsliv, ngo’er og statslige myndigheder. Samtidig har vi en fælles tro på, at sport kan noget helt særligt, når det handler om
at skabe positive forandringer for piger verden over, siger generalsekretær i Red Barnet Jonas Keiding Lindholm.

Topledere, organisationer og privat sektor skal løfte
Visionen er at skabe en global fodboldturnering, der får verdens topledere, internationale organisationer og den private sektor til i langt højere grad at indtænke sport som en løftestang for verdensmålenes ambition om, at ingen udsatte piger eller kvinder skal efterlades tilbage.

– Fodbold er et fantastisk middel til at integrere, inkludere og ikke mindst at sikre ligestilling, for fodbold er
for alle. Det kæmper vi for at vise med ’Pigernes Stemme’, hvor 2000 fodboldpiger har fortalt om deres
udfordringer i en mandsdomineret sport. Nogle af pigerne spiller med i turneringen for at vise, at fodbold
kan og skal spilles af piger såvel som drenge, siger Mette Bach Kjær, som er formand for pige- og
kvindefodbold i DBU.

Når Global Goals World Cup fløjtes i gang i eftermiddag er det i anledningen af ugens store begivenhed i København: Værtsskabet for Women Deliver, som er verdens største konference for kvinders sundhed, rettigheder og trivsel. På konferencen diskuterer 5500 deltagere fra hele verden kvinders rettigheder og deltagelse.

I Kødbyen i København spiller 24 kvindehold med i den globale fodboldturnering. Det bedste hold sendes direkte til finalen i New York, som foregår i september under FNs generalforsamling.

– Med Global Goals World Cup sparker vi et innovativt partnerskab i gang, som vi tror på, vil give genlyd uden for Danmarks grænser, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Vil du vide mere om projekt Pigernes Stemme, der skal sikre fair forhold for piger i fremtidens fodboldklubber? Læs mere her.

Log ind