MENU

Frederiksen ser frem mod første OL-test

Niels Frederiksen udtog torsdag 18 af de 22 spillere, der i juni deltager i en OL-forberedelsesturnering i Sydkorea, hvor Danmark ud over værterne møder Nigeria og Honduras.Jores Okore er en af de spillere over 23 år, der er med i Sydkorea, hvor Danmark forbereder sig frem mod OL. Foto: www.fodboldbilleder.dk


”Det er ikke en OL-trup, men det er alle spillere, der er inde i overvejelserne til den endelige OL-trup.”

OL-landstræner Niels Frederiksen var klar i mælet, da han i forbindelse med et pressemøde i Fodboldens Hus udtog de første 18 af i alt 22 spillere, der i slutningen i maj rejser til Sydkorea, hvor Danmark deltager i en OL-forberedelsesturnering med tre øvrige OL-nationer – Nigeria, Honduras og Sydkorea.

”Vi har vagt at udtage 18 spillere i dag, og vil i den kommende tid udtage de resterende fire spillere, som skal med til Sydkorea. Det er en rigtig god mulighed for mig som træner at se de spillere an, der er inde i overvejelserne til den endelige OL-trup i mod nogle nationer, som vi meget sjældent møder. Det vil give os et godt indblik i, hvad der venter os til OL. Det er samtidig en mulighed for mig til at se nogle taktiske ting an og til at se nogle spillere an inden den endelige OL-trup udtagelsen medio juli.

Og netop på spørgsmålet om, hvor tæt træneren er på denne, er der stadig en del spørgsmål, men som de forskellige turneringer slutter, forventer Niels Frederiksen også i løbet af den kommende tid at få flere svar på, hvem der skal repræsentere de danske farver ved OL.

”Som truppen også afspejler, har vi en fortsat god og konstruktiv dialog med klubberne i både Danmark og udlandet, og det glæder mig rigtig meget, selv om jeg som træner jo altid gerne vil have frit valg fra alle hylder. Truppen til Korea er derfor en forberedelsestrup, da jeg også forventer, at der er flere spillere i Åge Hareides trup, der bliver en del af OL-truppen lige som der med over to måneder til OL stadig kan komme spillere i betragtning til den endelige trup, der ikke er med i dagens to trupper,” siger Niels Frederiksen.

En af dem over 23, der er i spil til OL og som tager med til Sydkorea er Jores Okore fra Aston Villa. I truppen er også Jeppe Højbjerg, der trods sin status som førstemålmand i Esbjerg fB har fået lov til at tage med til Korea af sin klub – det samme gælder Pione Sisto, der trods FC Midtjyllands nuværende 4. plads også har fået et JA til Sydkorea.

”Det er rigtig positivt, at jeg får mulighed for også at teste dem i tre svære kampe og glædeligt at have dem med,” slutter Niels Frederiksen.

Se truppen her

Den danske OL-forberedelsestrup rejser fra København den 30. maj – og er tilbage i landet igen 7. juni. I forbindelse med at landstræner Åge Hareide samler spillere til en træningssamling fra den 23. maj, vil også de udlandsprofessionelle i Niels Frederiksens trup som udgangspunkt deltage her. 

Se kampprogrammet her

Log ind