Gigantindernes kamp venter i Vendsyssel

Overlegne i den danske liga og i Pokalturneringen. Det er svært at forestille sig andre finalister til årets Pokalfinale end Fortuna Hjørring og Brøndby IF, som kan opleves direkte på DR3 på lørdag klokken 16.00. Her kan du blive lidt klogere på fighten mellem de to, der aldrig helt synes at drosle af.

Kvindepokalen_2015_vindere_500
Vinderne af finalen 2015: Brøndby IF.  FOTO: fodboldbilleder.dk

Kampene mellem dem er et ærkerival-opgør af rang. En slags Danmark-Sverige på liganiveau. Rammen er altid sat, og tilskuerne på tribunerne forventer spænding, tænding og frem for alt mål.

Alt dette – og mere til – var præcist, hvad de forventningsfulde tilskuere fik, da Fortuna Hjørring og Brøndby mødtes i Pokalfinalen sidste år.

En finale på Vestegnsk hjemmegræs, men hvor sejren i lang tid så ud til at ende hos nordjyderne, der sad på kampen i de fleste spilleminutter.

Alligevel var det Brøndby, der med to mål i de sidste minutter satte sig på tronen af dansk fodbold, og kunne hejse pokalen foran hjemmepublikummet på Stadionbane 2.

Men hvordan skal det gå finalen i år? Vi har set lidt på statistikkerne.

Hjemmebanefordel?

Kvindernes pokalfinale afgøres altid på én af de konkurrerende holds hjemmebaner, og i år er det altså Fortuna Hjørrings hjemmevante stadion, Bredbånd Nord Arena, der danner kulisse for topkampen. Siden 1993, hvor pokalfinalen for kvinder første gang blev spillet, er hele 16 finaler blevet vundet af holdet med hjemmebanegræsset på sin side.

Fortuna Hjørring har vundet syv finaler ud af 14 mulige og har lidt to nederlag på hjemmebane i Nordjylland – den seneste til Brøndby.

Pigerne fra Vestegnen har derimod en fejlfri hjemmebanestatistik med ingen nederlag på det blå-gule græs i de seks pokalfinaler, der er spillet på Vestegnen. Brøndby IF står i alt noteret for ni pokalfinalesejre, siden holdet spillede med i den første kamp om pokalen i 2001 mod – ja, du havde nok gættet det – Fortuna Hjørring.

Du kan læse mere om, hvordan det besluttes, hvem der skal have hjemmebane i pokalfinalen her.

Dansk mester = pokalmester?

Sidste år var det Brøndby, der vandt det danske mesterskab og derved tog ”the double” med sejren i Pokalfinalen. Slutspillet i 3F-ligaen er endnu ikke færdigspillet, og selv om der stadig er masser af spænding i toppen, indtager Fortuna Hjørring lige nu førstepladsen med 36 point foran Brøndbys 34.

Du kan se alle vinderne af kvindernes pokalturnering gennem tiden lige her.

Selvtilliden spiller ind?  

Det er desuden et nordjysk hold, der brager på banen på Bredbånd Nord Arena med masser af selvtillid, efter en 6-0-sejr over Vejle i bagagen. Brøndby måtte i weekenden nøjes med 1-1 i kampen mod Skovbakken.

Du kan se den fulde stilling for 3F-ligaen her. 

Følg kampen direkte på DR3 lørdag den 21. maj fra klokken 15.45. 

Log ind