MENU

Kvist og FCK dukkede AGF i pokalfinalen

F.C. København kunne med en 2-1 sejr over AGF lade sig hylde som pokalmester for andet år i træk foran en fantastisk kulisse i Telia Parken.Pokalmestre 2016 - F.C. København.Foto: www.fodboldbilleder.dk


Af: bold.dk

Der var ikke en finger at sætte på kulissen, da AGF og F.C. København tørnede sammen i pokalfinalen. 36.000 havde indfundet sig på lægterne i et solbeskinnet København.

Det var aarhusianerne, der først var tættest på i kampens indledning. Efter en dødbold headede Morten ‘Duncan’ Rasmussen kuglen videre til Jens Jønsson, som tog et træk og blev nedlagt, men dommeren vurderede at der ingenting var.

Efter knap en halv time satte Kasper Kusk Jens Jønsson i venstre side. Han sendte et fladt indlæg ind i feltet, hvor Nicolai Jørgensen dukkede op og på fornem vis sendte bolden ind bag Steffen Rasmussen i AGF-målet. 1-0 til F.C. København.

Minuttet efter oplægget måtte Kusk lade sig udskifte med en skade. Han gjorde i stedet plads for Youssef Toutouh.

Bedst som det lignede en FCK-føring ved pausen, sendte Daniel Christensen en lang bold frem mod Morten ‘Duncan’ Rasmussen. Angriberen var ikke offside, men pludselig alene igennem med Kaminski i målet. Han kom ud og fik det ene ben på afslutningen, men skruet i bolden gjorde at den gik i nettet. Dermed var det helt lige ved pausen. 1-1 mellem de to hold.

Det var ikke det polerede fodboldspil, der prægede pokalfinalen. I stedet var der mange dueller og spilafbrydelser og det billede fortsatte i anden halvleg, som ikke bød på mange åbne målchancer. Ingen af de to keepere var overbebyrdede i deres felter.

Men FC København bragte sig på vinderkurs efter et godt angreb, hvor de fandt pladsen blandt AGF-spillerne. Et indlæg blev sendt ind fra højre og AGF fik ikke clearet ordentligt. I stedet røg bolden ud til William Kvist, som resolut trykkede af og fladt sendte bolden i nettet til 2-1-føring.

Glen Riddersholm satsede offensivt i de sidste ti minutter, men det lykkedes ikke AGF at få udlignet FCK-føringen. Dermed sikrede Ståle Solbakken og FCK sig sæsonens første titel, mens AGF fortsat må vente.

 

Log ind