Pigernes Stemme nåede de kendte og kongelige

Otte piger fra projekt Pigernes Stemme løb i går på banen ved Global Goals-tuneringen i Kødbyen. De kæmpede for point og mål, men i lige så høj grad for ligestilling i fodbolden. De vandt turneringen – og kæmper sammen med resten af fodbolddanmark videre for ligestilling i fodboldklubben.

PS_HTS_500
Pigerne fra projekt Pigernes Stemme med generalsekretær for Red Barnet, Helle Thorning-Schmidt. Foto: DBU



Women Deliver-konferencen løber i denne uge af stablen i Københavns og dækker hovedstadens gader med arrangementer og events. I går stod den på gadefodbold og tricks ved Kødbyen på Vesterbro, hvor kvinder fra organisationer fra hele Danmark stillede op for de 17 verdensmål – og lod bolden tale på banen.

Otte piger fra Pigernes Stemme førte an i turneringen fra start, og fejede al modstand af banen. Klædt i trøjer med ligestillingslogo gik de hele vejen til finalekampene, og vandt med overlegne cifre.

Du kan læse mere om turneringen her.

Onsdag morgen stod pigerne så over for HKH Kronsprins Frederik, og fortalte med store øjne og ærlige ord om deres egne forhold i fodboldklubben. Det skete, da hovedindsigterne fra Pigernes Stemme blev præsenteret på IOC´s event i Bella Centeret foran verdenspressen, FIFA-delegerede og altså den danske, royale familie.

Du kan læse mere om Pigernes Stemme her og se billeder fra begge events herunder. 


Bane. Foto: DBU


Hovedindsigter fra projekt Pigernes Stemme. Foto: DBU


 Fra FIFA´s ekskusivkominté, Lydia Nsekera og formand for pige- og kvindefodbold, Mette Bach Kjær. Foto: DBU


Pigerne afleverer hovedindsigterne fra Pigernes Stemme til Lydia Nsekera. Foto: DBU


Pigernes Stemme præsenteres ved IOC-event i Bella Centeret. Foto: DBU


HKH Kronprins Frederik præsenteres for Pigernes Stemme. Lykke Friis, prorektor for KU og direktør i DBU A/S Katja Moesgaard. Foto: DBU

Log ind