MENU

Sidste spillere på plads til Sydkorea

OL-FORBEREDELSE: Niels Frederiksen satte onsdag navne på de sidste spillere, der deltager i Danmarks OL-forberedelsesturnering i Korea i den kommende uge. Frederik Børsting, Martin Vingaard, Nicolai Brock-Madsen, Patrick Da Silva og Robert Skov tager med til Korea.

.

Martin Vingaard fra FC Nordsjælland tager med OL-forberedelsestruppen til Sydkorea. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Niels Frederiksen er i fuld gang med at stykke sin OL-trup sammen.

Et stort og omfangsrigt puslespil for den danske landstræner, der derfor ser frem til træningsturneringen i Sydkorea i næste uge, hvor Danmark møder OL-nationerne Nigeria, Honduras og Sydkorea som et led i de fire landes OL-forberedelse.

OL-forberedelsesturneringen er nemlig en gylden mulighed for de danske spillere at vise sig frem – OG for den danske OL-landstræner at se nogle af de spillere an, der er inde i overvejelserne til den endelige OL-trup. For Korea-truppen er IKKE lig med den endelige OL-trup, som landstræneren understreger.

For et par uger siden satte Niels Frederiksen navne på de første spillere – i dag kom der yderligere fem navne til truppen.

Det drejer sig om Frederik Børsting fra AaB, Martin Vingaard fra FC Nordsjælland, Nicolai Brock-Madsen fra Birmingham, Robert Skov fra Silkeborg og Patrick Da Silva fra Brøndby.

”Jeg synes med de sidste spillere på plads, at vi har fået sammensat en rigtig god og slagkraftig trup til vores OL-forberedelsesturnering i Korea. Her spiller vi tre gode kampe på kun seks dage, og derfor er der brug for alle kræfter og alle spillere. Jeg glæder mig derfor til at få noget tid sammen med truppen – både på træningsbanen, i kampene – men også udenfor banen. De er alle sammen med, fordi de er en del af de overvejelser jeg har i forhold til den endelige trup,” uddyber Frederiksen, der også må se bort fra eventuelle kandidater i Åge Hareides trup til Japan.

Vingaard: Jeg blev vildt glad

Og for Martin Vingaard, der som netop meddelt stopper i FC Nordsjælland, er Korea-turen en fantastisk mulighed.

”Det er en super fed chance at få, og jeg blev vildt glad, da Niels i går ringede og gav mig beskeden. Jeg er fantastisk stolt over, at man har kigget på mig til den opgave, ” siger 31-årige Vingaard, der ikke er skræmt af at være den ældste spiller på holdet:

”Her i Nordsjælland er jeg jo vant til rollen som den erfarne sammen med en hel masse unge spillere. Det giver et ekstra ansvar og har været sindssygt lærerigt og med til at udvikle mig som spiller. Og det er jeg selvfølgelig glad for, at man også har lagt mærke til i DBU,” siger Martin Vingaard.

Og træneren er lige så glad som spilleren:

”Jeg er rigtig glad for, at Martin har sagt ja til at komme med til Korea. Han er en erfaren spiller, der ud over at kunne give en masse til træning og i kamp, også kan give meget andet til truppen. Han er en dygtig spiller med gode offensive visioner, som jeg glæder mig meget til at lære bedre at kende.”

I forhold til den oprindelige trup er Kenneth Zohore blevet erstattet af Nicolai Brock-Madsen. Om denne udskiftning siger OL-landstræner Niels Frederiksen:

”Vores tur til Korea er en OL-forberedelsestur og som min dialog med klubberne har udviklet sig de seneste 14 dage vurderer jeg nu, at sandsynligheden for at få Nicolai frigivet til OL er ganske stor, hvorimod chancen for at få Kenneth frigivet er mindre. Nicolai er en rigtig dygtig angriber og samtidig var han en væsentlig del af U21-holdet ved slutrunden sidste sommer i Tjekkiet som kvalificerede Danmark til OL. Derfor er det naturligt at give ham chancen for at vise sig frem i Korea.”  

Se hele truppen her

Den danske trup rejser til Korea på mandag den 30. maj – se kampprogram her. Du kan følge holdet på Facebook på www.facebook.com/u21landsholdet

Se også:

Yussuf Poulsen klar til OL
Frederiksen ser frem mod første OL-test

Log ind