MENU

Skolelærere bruger bolden

Skolelærere på bænken: For en måned siden åbnede DBU for tilmeldinger til "FIFA 11 for Health", der er gratis tilbud til skoler, der ønsker at sætte sundhed på skemaet i 5. klasse. Allerede nu har over 100 skoler meldt sig til forløbet.

Selvom der kun har været åbent for tilmeldinger i en måned, har skoler og kommuner rundt omkring i Danmark vist stor interesse for ”FIFA 11 for Health”.
For skolerne er det nemlig en god måde at bringe bevægelse og læring ind i folkeskolen for deres 5.-klasser. Og endda med dokumenteret effekt. Forskningsresultater fra pilotforløbet viser nemlig, at eleverne rykker deres sundhedsviden, sociale trivsel og ikke mindst deres fysiske sundhed – uanset niveau. Og som en del af forløbet kan lærere og elever selv teste, hvor meget de har rykket sig efter forløbet. En af de lærere, der har meldt sig til forløbet er Henrik Pedersen, lærer på Uglegårdsskolen, der ser det som et redskab nå alle eleverne, og særligt de idrætsuvante.

”Vi har mange børn, der er aktive i og udenfor skolen. Men jeg vil gerne have fat i de sidste 15%. Nogen af dem har måske haft dårlige oplevelse med boldspil. Det her koncept for alle, og brugt på den her måde, tror jeg på, at fodbolden er det redskab, der kan vække interessen for bevægelse. Og så er der ikke mindst en sundhedsmæssig gevinst for eleverne, ” siger Henrik Pedersen fra Uglegårdsskolen i Solrød, der vil bruge ”FIFA 11 for Health” i idrætsundervisning, natur/teknik, klassens time og matematik.

Selve forløbet består af 2x45 minutters undervisning over 11 uger hvor, sundhedsbudskaber går hånd i hånd med konkrete aktiviteter. Og det er let at gå til for både lærere og elever – også dem der ikke har et stort kendskab til fodbold.

”Vi er glade for den store interesse, der allerede har været – men vi står også med et helstøbt koncept, der kan bruges i flere fag, og så er det ikke mindst let at gå til for både lærere og elever – særligt, hvis man ikke tidligere har spillet fodbold. Samtidig er det en bonus for lærere og elever, at man tester før og efter, så de kan sammen kan måle, hvor de har rykket sig,” lyder det fra DBU's projektleder, Tina Enestrøm

Undervisningen kan foregå ude eller inde. Selve undervisningen forestår lærerne selv. På et 2½ dages kursus kommer lærerne nemlig på skolebænken, hvor de bliver klædt på til at gennemføre forløbet. Derudover får man som skole, kvit og frit undervisningsmateriale; manualer, kegler, toppe og bolde med, så det er ligetil at gå til. Alt sammen gratis og til varig brug.

Begrænset antal pladser tilbage 
Man kan vælge, at starte forløbet op i efteråret 2016 eller i foråret 2017. Interesserede lærere, skoler og kommuner bør tilmelde sig snarest, da der er en stor interesse og kun et begrænset antal pladser.

•  27 –29. juni 2016 i Århus
•  1–3. august i Kolding eller i Brøndby/København 
•  5-7. august i Brøndby/København 

For spørgsmål eller tilmelding kontakt venligst projektleder Tina Enestrøm eller projektkoordinator Rebecca Nielsen på fifa11forhealth@dbu.dk eller tlf. 43 26 22 22

”FIFA 11 for Health” er udviklet af FIFA, Dansk Boldspil-Union samt Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet.

Log ind