MENU

Toptunede regler frem mod EM

Snart triller EM-bolden igen, og denne gang må den også trille direkte tilbage i kæderne, når dommerne fløjter kampene op. Det er bare én af de nye regler, der er justeret i fodboldloven, og som træder i kraft ved EM i Frankrig.


Mads Kristoffer Kristoffersen kan godt begynde at øve sig på de nye regler, som træder i kraft ved EM i Frankrig Foto: Fodboldbilleder.dkEr du typen, der er vild med at lave skudfinter, før du sender bolden i netmaskerne på et straffespark? Så skal du nok til at finde dig en anden sparketeknik.

For efter flere års forarbejde er fodboldspillets nedskrevne paragraffer blevet justeret godt og grundigt, og det betyder nu, at der dømmes indirekte frispark og advarsel, hvis angriberen finter ulovligt, efter at tilløbet er afsluttet.

Men det er ikke alle justeringer, hvor båndet er blevet strammet – nogle er ligefrem blevet løsnet.

Så hvis du for eksempel har frataget en modspiller en oplagt scoringsmulighed i straffesparksfeltet, så resulterer det ikke nødvendigvis i en tur i bad og en plads på tribunen i næste kamp. Du ”slipper” derimod med et straffespark til modstanderen og et gult kort i bogen.

Men det er ikke altid, at du vil være så heldig.

For består din forbrydelse i at puffe eller holde, eller er det din hånd, der sætter en stopper for den oplagte scoringsmulighed – ja, så er der kun én vej, og det er ud. 

Det samme gælder, hvis forbrydelsen i sig selv er til en udvisning, eller hvis forsvarsspilleren ikke har mulighed for – eller gør et forsøg på at spille bolden.   

Og så er der de der regler, der bare vil bestemme for at bestemme… Det får de ikke lov til så meget længere.

For når EM-bolden triller for første gang i kampen mellem Frankrig og Rumænien, så er det ikke til at vide, om den nu bliver sparket frem eller tilbage. Reglen om, at bolden SKAL spilles frem, gælder nemlig ikke mere, og dermed står det dig frit for, hvor på banen bolden bliver sendt hen, når dommeren har fløjtet.

Dette er blot nogle af de regler, der træder i kraft til EM, og som også gælder alle danskere, når kalenderen skriver juli 2016.

 Du kan læse meget mere om justeringerne her. 

Log ind