MENU

Trænerpionér tilbage på kvindelandsholdet

Der er ikke mange ændringer at spore i den trup, landstræner Nils Nielsen i dag har udtaget til de to EM-kvalkampe i juni. Til gengæld har landstræneren hevet et trumfkort af rang op af lommen og placeret ved sin side på trænerbænken.

Lene_Terp_500
Lene Terp er tilbage i trænerrollen på et dansk landshold. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det danske kvindelandshold stiller i stærkeste opstilling, når Slovakiet og Polen til sommer venter i de to altafgørende EM-kvalifikationskampe i Viborg.
 
På holdkortet er Brøndby IF´s Nanna Christiansen tilbage fra en hovedskade, og udskifter som eneste spiller derfor unge Sarah Dyrehauge på den offensive midtbane.

”Der er rigtig mange offensive spillere at vælge mellem denne gang, og giver mig et kæmpe privilegium, når der skal lægges en startopstilling. Vi havde op til kampen i april mod Polen et stort fokus på at rette vores defensiv til. Det lykkedes fint, men denne gang vil fokus i højere grad være på det offensive. Det at finde løsninger og skabe chancer, uanset hvad modstanderne byder os,” fortæller Nils Nielsen.

Du kan se truppen her.

Første kvindelige pro-træner

Men det er ikke kun på græsset, at landstræner Nils Nielsen har kaldt på forstærkning op til juni-kampene. På trænerbænken er det snart tid til midlertidig udskiftning, da assistenttræner Katrines S. Pedersen efter de to kampe i Viborg i juni måned går på barsel med sit andet barn.

Og det er noget af en forstærkning, som Nils Nielsen og resten af holdet får glæde af i Katrine Pedersens fravær. Nuværende 3F-liga træner i Kolding Q, Lene Terp træder direkte ind i rollen som assistenttræner for kvindelandsholdet ved de to sidste EM-kvalkamp i efteråret 2016, og allerede fra juni rejser hun med holdet til Viborg for at blive en del af holdet, og komme tættere på spillerne. Og det er noget, den tidligere assistenttræner i universitetsfodbold i USA glæder sig til:

”Pisse spændende! Det er egentlig det, der falder mig først ind!” siger Lene Terp, når hun bliver spurgt til sine tanker om den nye trænerrolle.

Lene Terp blev den første kvindelige træner, der tog Pro-trænerudannelsen i Danmark og tidligere landsholdsspiller ser frem til den nye rolle, som hun betegner som ”mere umiddelbar”.

”Det er anderledes at være assistenttræner frem for cheftræner, da man som assistenttræner ikke skal håndtere alle de ledelsesmæssige beslutninger, der følger cheftrænerjobbet. Det giver mere tid på banen og mere tid sammen med spillerne,” fortæller Lene Terp.

Allerede en del af holdet

Landstræneren selv er også begejstret over den stærke tilslutning til staben:

”Lene er en fremragende og dedikeret træner, som allerede har stort kendskabet til spillerne og forbundsarbejdet fra både tidligere ansættelser og hendes virke som instruktør på vores træneruddannelse. Man kan sige, at jeg opfatter Lene som en del af teamet omkring holdet allerede. Nu bliver det bare lidt mere intensivt i en periode,” fortæller Nils Nielsen og understreger, at Katrine S. Pedersen er tilbage på trænerbænken så snart, at barselsperioden er overstået. 

Log ind