MENU

Vi gør det godt, men kan gøre det endnu bedre!

TALENTUDVIKLING: Repræsentanter fra AaB, F.C. København og FC Nordsjælland er sammen med Frank Arnesen med i ny kommission, der skal udforme en ny national talentudviklingsstrategi. Første møde afholdes i dag.Senest kvalificerede det danske U17-landshold sig til EM - her blandt andet holdets anfører, Nicklas Strunck fra FC Nordsjælland. Foto: SportsFile.”Dansk talentudvikling skal også i fremtiden være både stærk og innovativ - til fordel for både DBU og klubberne!”

Sådan lyder det næsten i kor og enstemmigt fra både DBU’s talentudviklingschef Flemming Berg og talentansvarlig i Divisionsforeningen, Ole Bjur.

For dansk talentudvikling ER en afgørende fællesnævner i samarbejdet mellem DBU og Divisionsforeningen. En fællesnævner, der i 2015 blev til et strategisk samarbejde mellem de to parter og førte til en samarbejdsaftale, der som et væsentligt formål har at vedtage en fælles national strategi for talentudvikling.  

En ny kommission, der har talentudvikling i fokus ser derfor tirsdag dagens lys – ’Kommissionen for National Talentudviklingsstrategi’ er navnet på den nye kommission, der refererer til udvalget for Professionel Fodbold.

I kommissionen er følgende personer udpeget:

Frank Arnesen – tidligere sportschef og talentchef
Poul Erik Andreasen, A+ træner i AaB
Carsten V. Jensen, sportschef i FC Nordsjælland
Sune Smidt Nielsen, akademichef i F.C. København
Ole Bjur, talentansvarlig, Divisionsforeningen
Flemming Berg, Talentudviklingschef i DBU

Der er store forventninger til kommissionens kommende arbejde med at udforme en national strategi for dansk talentudvikling fra både DBU og Divisionsforeningen.

”Det er en utrolig stor mængde kompetencer og erfaring, vi har samlet i den nye kommission, og jeg ser derfor meget frem til, at vi får arbejdshandskerne på og kommer i gang. Talentudvikling er et område, der hele tiden bevæger sig, og det er afgørende, at vi i et land som Danmark ikke bare følger med de lande, vi normalt sammenligner os med, men at vi er på forkant med udviklingen. Vi ønsker en moderne og stærk talentudvikling i Danmark, der er rustet til fremtidens krav på klub- og landsholdsniveau,” lyder det fra Flemming Berg, der suppleres af Ole Bjur:

”De danske klubber ligger i en både konstant og hård konkurrence om at kunne begå sig på højeste internationale plan. En national talentudviklingsstrategi er derfor afgørende for, at vi i samarbejde kan fastholde den udvikling af vores talenter, vi som en mindre fodboldnation er så afhængig af. Vi gør det godt – men vi kan gøre det endnu bedre! Vi har allerede igangsat et omfattende analysearbejde af dansk talentudvikling – og en national strategi lavet i samarbejde mellem klubber og DBU er med til fortsat at sikre, at fokus på talenterne fastholdes til glæde for både klubber og landshold”, siger Ole Bjur.

Kommissionen mødes som nævnt første gang i dag. Arbejdet forventes endeligt afsluttet i juni 2017.

Log ind