MENU

Yussuf Poulsen klar til OL

Den 21-årige danske angriber er nået til enighed med sin klub om deltagelse ved sommerens OL i Brasilien. Det betyder også, at Yussuf Poulsen alligevel ikke deltager på A-landsholdets tur til Japan i næste uge.Yussuf Poulsen var med til at kvalificere Danmark til OL, og ser nu frem til også selv at være med ved OL i august, hvor Danmark møder Irak, Sydafrika og Brasilien. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Han er både lettet og glad for meldingen fra Leipzig RB, om at han får muligheden for at repræsentere Danmark ved OL i Brasilien og være en del verdens største idrætsbegivenhed – en chance, han selv kalder for ’once in a lifetime’: 

”Det bliver fantastisk at være en del af hele OL set-up’et. Det er 20 år siden, at et dansk fodboldhold sidst var med, og det bliver en spændende turnering, hvor vi får chancen for at spille mod hold, som vi ellers ikke møder. Så jeg glæder mig til det hele, og tror vi kan gøre en god figur i Brasilien,” fortæller den 21-årige Leipzig-spiller.

Beslutningen om at være en del af OL-holdet, betyder dog også at den nyoprykkede Bundesligaklub har bedt den danske angriber om at holde ferie i den kommende tid. Yussuf Poulsen har derfor i dialog med både klubben, landstræner Åge Hareide samt OL-landstræner Niels Frederiksen aftalt, at den 21-årige angriber ikke deltager i den kommende Kirin Cup i Japan, der var en del af betingelsen fra klubben om at give danskeren fri til OL.

”Man vil jo gerne det hele, men jeg har forståelse for, at Leipzig var bekymret for, at jeg bliver overspillet, som det måske var tilfældet sidste år. Derfor er jeg glad for, at Hareide, Niels Frederiksen og min klub kunne blive enige om en løsning, hvor jeg selv kunne vælge mellem turen til Japan eller OL. For mig er OL en ”once in a lifetime”- oplevelse, og det kunne jeg ikke sige nej til!” lyder det fra den nybagte Bundesliga-spiller.

Frederiksen: Yussuf en styrke på OL-holdet

Også den danske OL-landstræner, Niels Frederiksen, glæder sig over at der er fundet en løsning for den danske angriber-profil, der var med til at sikre Danmark OL-billetten ved U21 EM i Prag sidste sommer.

”Det er super, at vi nu har fået Yussuf på plads til OL. Jeg er rigtig glad for, at Åge og jeg og ikke mindst hans klub har kunnet finde en løsning, der giver os mulighed for at få Yussuf med til sommer. Han er en A-landsholdsspiller og en rigtig dygtig angriber, som er en stor styrke for vores hold i Brasilien. Og så er det jo samtidig også en rigtig stor oplevelse for ham at være en del af OL,” lyder det fra Niels Frederiksen, der fortsætter:

"I den kommende tid vil flere spillere falde på plads via den fortsatte dialog som jeg har med både danske og udenlandske klubber. Men lige nu koncentrerer jeg mig om vores kommende tur til Korea, hvor jeg har muligheden for at se 22 spillere an i en rigtig god OL-forberedelse for os,” slutter Niels Frederiksen.

De danske udlands-professionelle samles i denne uge i Helsingør, hvor de træner frem mod A-landsholdets kommende deltagelse i Kirin Cup i Japan og OL-forberedelsestruppens turnering i Sydkorea. Her vil Yussuf Poulsen efter aftale med landstræner Åge Hareide dermed heller ikke deltage grundet sit afbud til Kirin Cup.

Log ind