MENU

DBU lukker Hvidovre-sagen

DBU kan ikke løfte bevisbyrden mod en række personer, der har været under efterforskning i den såkaldte Hvidovre-sag om matchfixing.Den 5. maj 2015 faldt der dom i danmarkshistoriens første sag om matchfixing, hvor en bagmand blev idømt et års betinget fængsel for at have matchfixet to Hvidovre kampe i 2010. Dommen blev efterfølgende stadfæstet i maj 2016.
 
Efterfølgende opgav politiet i juni 2016 at rejse tiltale mod andre involverede i sagen. På den baggrund igangsatte DBU en egen undersøgelse for at vurdere, om man kunne sanktionere de pågældende for at have forbrudt sig mod fodboldens egne regler. Efter endt undersøgelse og gennemgang af dele af sagsmaterialet i dialog med politiet har det ikke været muligt at frembringe beviser, som kunne bruges til opstart af en sag. Og sagen betragtes dermed som henlagt.
 
”Vi betragter nu sagen som lukket,” siger Jakob Høyer, kommunikationschef DBU:
 
”Vi har nultolerence overfor matchfixing, som vi ser som den største trussel mod fodbold og idræt i det hele taget. Vi vil derfor fortsat være ekstremt fokuseret på at undersøge sager til bunds og slå ned på det i det omfang, det er muligt inde for de nuværende rammer.” 
 
Tidligere nyhed: https://www.dbu.dk/Nyheder/2016/Juni/dbu_vil_-selv_undersoege_hvidovre_sag 
 
Læs om DBU’s indsats mod matchfixing her: https://www.dbu.dk/turneringer_og_resultater/love_og_regler/matchfixing

Log ind