Uafgjort i årets sidste landskamp

Den sidste landskamp i 2016 var en udekamp mod Tjekkiet. Tjekkerne kom foran 1-0 tidligt i kampen, men kort inden pausen fik Simon Kjær og Nicolai Jørgensen i fællesskab bolden i mål – og sikrede dermed Danmark en fornuftig afslutning på fodboldåret.

Simon Kjær med i et mål i hver ende af banen
Opgøret startede med at være en ganske jævn affære, måske endda med et lille dansk overtag. Det skulle dog blot gå lidt over syv minutter, før tjekkerne begyndte at få overtaget – og det takket være en noget heldig scoring til 1-0. Ingen gik rigtig til Antonin Barak, han tog chancen et stykke uden for feltet, skuddet snittede Simon Kjær i hovedet, ændrede retning og snød Frederik Rønnow i det danske mål.

Den tjekkiske mål gav dem som sagt overtaget, og de kom også frem til at par halve chancer – men helt farlige blev de ikke. Til gengæld begyndte Danmark at komme mere og mere ind i kampen, og efter omkring den halve time, var opgøret ved at være helt lige.

Det blev også helt lige på måltavlen i det 38. minut. Her slog Daniel Wass et hjørne ind i feltet. Simon Kjær kom højest ved forreste stolpe og headede flot bolden mod mål tæt på den bagerst stolpe – men lige inden bolden passerede mållinjen dukkede Nicolai Jørgensen op og sikrede med en lang tå, at bolden 100% sikkert endte i netmaskerne.

Det blev ikke scoret yderligere i 1. halvleg, og dermed kunne de to mandskaber gå til pause med stillingen 1-1.

Ingen mål efter pausen
I store dele af 2. halvleg bølgede kampen frem og tilbage, og begge mandskaber havde et lille overtag i hver deres perioder.

Det var dog nok tjekkerne der havde de største målchancer i 2. halvleg, men en kombination af velplacerede forsvarere, et par gode redninger af Frederik Rønnow og nogle enkelte småsløje afslutninger fra de tjekkiske angribere gjorde, at hjemmeholdet ikke fik bolden forbi Rønnow.

Danmark fik til gengæld bolden forbi den tjekkiske keeper Jiri Pavlenka, men linjedommeren hev helt korrekt flaget i luften, og dermed blev heller ikke Danmark noteret for en scoring. Generelt blev der gået godt til stålet i aftenens testkamp, i hvert fald frem til fem minutter før tid, men i de sidste par minutter gik gassen lidt ud af kampen, og dermed forsvandt den sidste chance for en afgørelse på kampen.

Efter 92 minutters spil lød dommer Schüttengrubers fløjte for sidste gang, og dermed kunne Danmark tage hjem med det ene ”venskabspoint” i bagagen.

Det var årets sidste landskamp. Danmark næste kamp er den 26. marts 2017, det er på udebane mod Rumænien, og er den femte kamp i VM-kvalifikationen.

Kampfakta:
Tjekkiet – Danmark 1-1 (1-1)
1-0 Antonin Barak (8’), 1-1 Nicolai Jørgensen (38’)
Kampen blev spillet på Mestsky Stadium, Mladá Boleslaw, Tjekkiet

Den danske startopstilling
Frederik Rønnow – Simon Kjær (78’ Peter Ankersen), Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Andreas Bjelland (46’ Jannik Vestergaard) - Jens Stryger Larsen, Mike Jensen, Lasse Schöne, Daniel Wass (66’ Lucas Andersen), Riza Durmisi – Viktor Fischer, Nicolai Jørgensen (46’ Christian Gytkjær)

Ikke benyttede spillere: Jesper Hansen, Jonas Knudsen, Thomas Delaney, Lasse Nielsen, Jonas Lössl,

Dommerne
Dommer: Manuel Schüttengruber (AUT)

Statistiske vinkler efter kampen

• Christian Gytkjær blev landsholdsspiller nr. 799 og den fjerde spiller til at repræsentere Rosenborg BK på det danske A-landshold.
• Simon Kjær spillede sin 66. landskamp og kom dermed op på samme antal som tidligere og nuværende legender i form af Ebbe Sand, Brian Steen Nielsen, René Henriksen Thomas Gravesen og Christian Eriksen.
• Det var sjette landskamp ud af 11 mod Tjekkiet, der endte uden vinder. Danmark har dermed fortsat ikke tabt til Tjekkiet siden EM i 2004.
• Det var tredje år i træk, at Danmark ikke fik en sejr i årets sidste landskamp. Seneste sejr i årets sidste landskamp var i 2013, hvor Norge blev besejret med 2-1 på MCH Arena.