Der blev drøftet fodbold i mange forskellige perspektiver, da DBU's formand, Jesper Møller, torsdag og fredag var på besøg i FIFA's hovedkvarter og holdt møde med blandt andet den nyvalgte FIFA-præsident, Gianni Infantino, suppleret af FIFA’s nye generalsekretær Fatma Samoura. 

Til mødet roste Jesper Møller roste FIFA's nye udviklingsprogram FIFA Forward, der blandt andet kommer udviklingen af breddefodbolden til gode. Samtidig fortalte DBU-formanden om den nye kommission for flere piger og kvinder i fodbolden med Helle Thorning-Schmidt som formand. Derudover fortalte Jesper Møller om de nordiske fodboldformænds planlagte studietur til Qatar ultimo november, og hvordan VM i 2022 kan være med til at løfte arbejdstageres rettigheder, kvinders rettigheder og menneskerettigheder. Dette nordiske initiativ blev positivt imødeset af FIFA-præsidenten. Parterne drøftede også fodboldens rolle til OL, fodboldens rolle i forskellige samfund samt vigtigheden af at holde et fortsat fokus på good governance.

Det er DBU-formandens første besøg hos FIFA efter at den internationale fodboldorganisation skiftede præsident og generalsekretær tidligere på året. Og det var tydeligt, at det var et forandret FIFA og en nyvalgt præsident, der fremstod meget imødekommende og afslappet, fortæller Jesper Møller: 

"FIFA har været igennem en lang række forandringer, og jeg kunne tydeligt mærke, at FIFA er på vej fremad. Der er en mere positiv stemning, og i takt med at reformerne rulles ud og implementeres, er jeg sikker på, at vi får et styrket FIFA at se i fremtiden. Der forestår stadig et stort og hårdt oprydningsarbejde, og der vil fortsat ske fejl i en så stor organisation. Derfor nævnte jeg på mødet, at vi fra dansk side vil italesætte fejl og udfordringer overfor FIFA, når dette er påkrævet”, siger Jesper Møller,. 

Udover mødet med Gianni Infantino og Fatma Samoura, afholdt Jesper Møller møder med en række ledere i FIFA’s organisation vedrørende emner som FIFA’s udviklingsprogram FIFA Forward, governance og compliance og udvikling af fodbold i Grønland. Her blev der også talt om det nye Summit-program, hvor alle medlemslande skal mødes i mindre grupper for at diskutere FIFA's udvikling.

"Mit besøg hos UEFA’s præsident Aleksander Ceferin i forgårs og de seneste dages besøg hos FIFA har understreget behovet for, at DBU fortsat er aktiv på den internationale scene. For tiden sker der så mange ting på den europæiske og internationale fodboldscene – for klubfodbolden, breddefodbolden, pige- og kvindefodbold samt good governance – at Danmark hele tiden skal være tæt på beslutningerne for at udvikle fodbolden. Derfor skal vi også hele tiden søge dialogen med andre fodboldforbund på tværs af kontinenter”, siger Jesper Møller.

Læs mere: www.dbu.dk/nyheder/2016/februar/moeller_tilfreds_med_fifavalg