MENU

Årets sidste landskamp er på plads

Fire dage efter VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan afslutter Danmark landsholdsåret 2016, når landsholdet drager til Mladá Boleslaw for at spille mod Tjekkiet. Et hold, der i skrivende stund ligger ti pladser over danskerne på FIFA-ranglisten.


Sidst vi mødt Tjekkiet fik den danske anfører scoret sit første A-landskampsmål. Forhåbentlig kan han gøre det igen. Foto: Fodboldbilleder.dk

Den 15. november bliver den sidste kampdag i dette kalenderår for det danske landshold, når Tjekkiet byder velkommen i Mladá Boleslaw.

Sidst Danmark og Tjekkiet krydsede klinger endte det med en 3-0-sejr til danskerne på udebane i VM-kvalifikationen. 

Vores nuværende anfører, Simon Kjær, scorede sit første A-landskampsmål i den kamp, og det samme gjorde sig gældende for Andreas Cornelius. 
Landsholdet har ikke tabt de seneste fem opgør mod tjekkerne, så statistikkerne peger på en dansk sejr.

En helt let modstander bliver det selvfølgelig ikke for det danske landshold. Som nævnt ligger Tjekkiet over os på FIFAs verdensrangliste – og de spillede også mod Armenien i landsholdspausen. Her viste Jarolims mandskab mere skarphed foran målet ved at score tre gange og vinde med cifrene 3-0. I VM-kvalifikationen måtte tjekkerne nøjes med ét point i en kamp mod Nordirland, som de dominerede. Kampen endte 0-0.

Det er ifølge Åge Hareide en god modstander, der er udvalgt med henblik på den næste kvalifikationskamp.

"Det er en god modstander på et godt tidspunkt. Sportsligt er de på niveau med Rumænien, de minder om hinanden på spillemåden og så er det en udebanekamp, som også vil være tilfældet, når vi møder Rumænien den 26. marts" fortæller Åge Hareide.

Ligesom Danmark har Tjekkiet også skiftet landstræner op til VM-kvalifikation. Det er den tidligere tjekkoslovakiske landsholdsspiller, Karel Jarolim, der har fået æren.

Den endelige statstik for A-landsholdets kampe mod Tjekkiet lyder på to danske sejre, fem uafgjorte og tre tjekkiste sejre:

Tidspunktet på kampen er ukendt.

Log ind