Claus Bo Larsen stopper i dommergruppen

Et stort civil arbejdspres og ønske om mere tid med familien har fået formanden for dommergruppen, Claus Bo Larsen, til at træde tilbage med øjeblikkelig virkning. Næstformand for udvalget, Jens Jørgen Møller Nielsen, indtræder som konstitueret formand.

Det blev blot til ni måneder som formand for dommergruppen for Claus Bo Larsen. Fredag valgte den tidligere fynske topdommer med øjeblikket virkning at træde tilbage fra den post, han blev udpeget til i december sidste år.
 
Arbejdspresset i dommergruppen sammenholdt med et udfordrende civilt arbejdsliv og ønsket om mere tid med familien endte med at blive udslagsgivende for den 51-årige tidligere topdommer:
 
”Jeg må erkende, at jeg undervurderede mængden af det arbejde som formand for dommergruppen med de mange møder, telefonsamtaler og mails. Arbejdsbyrden blev simpelthen for stor, når det også skulle kombineres med et krævende civilt arbejde og et ønske om at bruge tid sammen med familien, ” siger Claus Bo Larsen, der mener, at man har opnået fine resultater i de seneste år.
 
”Da jeg gik ind i dommergruppen, var det med det klare mål at gøre vores dommere bedre og give dem tiltro til at vi startede på en frisk og at alle ville blive behandlet på en fair måde. Det mål mener jeg faktisk at vi har nået,” siger Claus Bo Larsen.

DBU’s formand Jesper Møller har med stor beklagelse taget beslutningen til efterretning. Som konsekvens er bestyrelsesmedlem og næstformand i dommergruppen Jens Jørgen Møller Nielsen ny konstitueret formand for dommergruppen. Og den nye formand er ligeledes ærgerlig over Claus Bo Larsens beslutning:
 
”Det er et stort tab for dommerverdenen, at en så stor kapacitet som Claus Bo træder tilbage. Selvom hans beslutning er udramatisk og forståelig, så efterlader han et naturligt tomrum, som vi nu skal forsøge at udfylde. Vi har jo ikke en ny Claus, men heldigvis er der mange dygtige folk i dommerverdenen, som kan være med til at sikre, at det store arbejde, der i dag foregår med udviklingen af vores bedste dommere, fortsætter,” siger Jens Jørgen Møller Nielsen.

Log ind