MENU

Danmark vil stemme på fornyelsen

UEFA trænger til fornyelse, kulturændring og respekt for demokratiske spilleregler, mener DBU-formand, der vil stemme på slovenske Aleksander Ceferin som ny UEFA-præsident.


"Vi tror på, at Aleksander Ceferin er den kandidat, der bedst kan sikre fornyelse i UEFA og arbejde for at ændre beslutningen om Champions League,” siger Jesper Møller

Slovenske Aleksander Ceferin får den danske stemme, når der i morgen skal vælges en ny UEFA-præsident på en ekstraordinær kongres i Athen.

Efter den seneste uges samtaler og dialog fremstår den slovenske fodboldformand som den stærkeste kandidat til at realisere de holdninger og værdier, som DBU har lagt vægt på i valgkampen, vurderer DBU-formand, Jesper Møller. Aleksander Ceferin har blandt andet udtrykt skarp kritik af den seneste beslutning om en ny Champions League-struktur, der favoriserer de store klubber og gør det sværere for de små og mellemstore klubber at kvalificere sig til turneringen, ligesom han er kommet med konkrete forslag til bedre demokratiske processer, som skal sikre involvering af blandt andet de nationale forbund og ligaer:

“Valget mellem de to kandidater har været en god proces for demokratiet. Det har ikke været nogen nem beslutning, for jeg respekterer og sætter pris på både Van Prag og Ceferin og begge har lyttet imødekommende til vores holdninger. UEFA har behov for en helt nødvendig fornyelse og større respekt for fundamentale demokratiske principper og processer, hvilket på det seneste har manglet fuldstændigt i den dybt problematiske beslutning  om ny Champions League. Vi tror på, at Aleksander Ceferin er den kandidat, der bedst kan sikre fornyelse i UEFA og arbejde for at ændre beslutningen om Champions League,” siger Jesper Møller og fortsætter:
 
"DBU insisterer på reformer, fornyelse og kulturændring i UEFA, og vi vurderer, at den skal komme udefra. Der er behov for langt større åbenhed samt styrket fokus på good governance. Samtidig kræves et stærkt lederskab, så vi igen kan få større fokus på udviklingen af fodbold på tværs af hele Europa. Det gælder både bredden og eliten, men især for børn samt piger og kvinder," slutter DBU-for,anden

Uanset hvem der bliver ny UEFA-præsident, vil DBU-formanden fortsat arbejde for disse reformer i UEFA. Samtidig vil Jesper Møller sammen med sine nordiske kolleger følge op på de emner og forhold, som blev drøftet på mødet i København i torsdag. Det omfatter udviklingen i pige- og kvindefodbold, græsrodsfodbold samt styrket fokus på good governance og transparens.
 
Aleksander Ceferin er i dag formand for det slovenske fodboldforbund. Hans modkandidat, Michael van Praag, er formand for det hollandske fodboldforbund og vicepræsident i UEFA sidder samtidig i UEFA's ExCo. Afstemningen ventes at finde sted ved middagstid onsdag.
 
Læs mere her: 
- www.dbu.dk/nyheder/2016/september/uefa_moede_kandidater

Log ind