Den aften Danmark indtog Moldova

Dansk overtag fra start til slut var temaet for Danmarks næst-sidste kamp i EM-kvalifikationen til aften i Moldova. Hele fem scoringer fordelt på to stjerner sikrede en dansk storsejr. Nu venter svenskerne på tirsdag i Viborg.

MOL_DAN_kampref_500
Startellleveren til kampen mod Moldova. Foto: DBU

Øh - må vi lige få lov til at komme på plads? Nej, i følge Nadia Nadim. Blot et par minutter skulle der gå, før stjerneangriberen satte bolden i kassen. De tilskuere på Zimbru stadion i Moldova, der skulle nå at købe en pølse - eller hvad nu Moldva byder på af stadion-mad - inden de tog plads på tilskuerrækkerne, missede i hvert fald deres hold komme bagud. Drømmestart for Danmark, der sidste år gik fra kampen mod Moldova med en 4-0-sejr.

Danskerne viste massevis af energi fra starten af kampen, og gik ind i hver eneste nærkamp med fuld kraft. Efter 17 minutters spil vandt Nadia Nadim en nærkamp og tog bolden med sig forbi flere blå spillere. En hård og præcis tilbagelægning til Pernille Harder og bang - ind i nettet til 2-0 til Danmark.

Moldova nærmede sig først Stina Lykkes mål efter 25 minutter, da offensivspilleren Chiper prøvede at overliste Theresa Nielsen i en løbeduel. Der var dog noget mere fart i danskerens ben, og situationen blev aldrig farlig.

Det blev det til gengæld efter 31 minutter. For Moldova altså. Pernille Harder satte en hård pande på et indlæg fra højre side, og sendte bolden i en bue over keeperen i modstandermålet. 3-0 til Danmark.

Flere mål under opsejling
Danmark vendte tilbage fra omklædningsrummet med de samme elleve, som før dommeren fløjtede til pause. Assistenttræner Lene Terp udtalte til DR i pauseinterviewet, at der skulle flere mål til, før at den danske trup kunne se sig tilfredse.

Det mantra så spillerne på banen ud til at tage alvorligt. Nanna Christiansen kom på banen efter otte minutters spil i anden halvleg, og bragte mange gode løb med ind på den danske midtbane. Som minutterne tikkede mod 90, faldt niveauet og tempoet over hele banen. Mens Moldova satte en solid defensiv mur op på deres banehalvdel, prøvede Danmark forskellige spilleformer for at komme frem til farlige afslutninger - for det meste uden held.

Lige indtil 67. minut. Nadia Nadim dukkede op i det moldoviske felt, og satte en perfekt timet pande på et godt indlæg fra venstre side. Bolden sad så langt fra den moldoviske keeper, at hun ikke have en chance for at nå den - og 4-0 til Danmark.

Anfører Pernille Harder tog en beslutning om at overhale Sanne Troelsgaard i topscorerollen i den danske trup, da hun satte en solid bold i målet bag en chanceløs moldovisk keeper med 16 minutter tilbage af kampen. 5-0 til Danmark og målfesten var komplet i Chisinau.

Danmark må vente til tirsdag med at finde ud af, om de skal direkte til EM eller om der venter en playoff-kamp for de danske piger. På tirsdag gælder det Sverige, og kampen spilles i Viborg med kick off klokken 19.00. Kampen sendes desuden direkte på DR3.

Du kan finde den fulde kamprapport over kampen lige her.