MENU

FCM vinder Fairplay-prisen

FC Midtjylland vinder på herresiden, mens det igen blev OB Kvindeelite på kvindesiden. Det er samtidig sidste gang, at der uddeles fairplay-priser for Kvindeligaen og Alka Superligaen.


FC Midtjylland vinder prisen som det mest fair spillende hold i sæsonen 2015/2016 på herresiden. Foto: fodboldbilleder.dk 


Ulvene løb fra hestene
Blandt mændene kan FC Midtjylland kalde sig det mest fair hold for sæsonen 2015/16, da de med 7,197 fairplay-point sluttede på førstepladsen foran Randers FC. Ligesom i den sportslige stilling, sluttede Hobro på sidstepladsen. Se den samledes stilling her.

Klubberne i Alka Superligaens fairplay-konkurrence bedømmes efter seks kriterier herunder gule og røde kort, positivt spil og publikums opførsel. Den klub, der scorer flest point, vinder fairplay-konkurrencen og de 50.000 kroner, som præmien lyder på. Siden sidste sæson er der ikke længere Europa League-pladser på spil.

Prisen uddeles formelt til FC Midtjylland den 9. september, når de hjemme tager mod Esbjerg fB.

Ingen uddeling på kvindesiden

På kvindesiden løb OB kvindeelite for andet år i træk med titlen som den mest fair spillende klub. Men da OB Kvindeelite efter sidste sæson blev opløst, bliver prisen ikke uddelt. De 50.000, der er øremærket aktiviteter i klubbens ungdomsafdeling til fordel for talentudvikling, vil i stedet blive øremærket til udlodning eller præmiering af fairplay-initiativer i kvinde-/pigefodbolden.
 
Fairplay-konkurrence udfases. 
Fairplay-konkurrencen har været en fast bestanddel af dansk topfodbold siden 1999, men den kendte konkurrence sættes i bero for nu.

”Der er en anerkendelse af, at Fairplay er en ufravigelig del af sporten. Det har konkurrencen været med til at udbrede. Og vores analyse af området viser, at det generelt går rigtig godt; så i forlængelse af de ændrede regler fra UEFA og dalende opmærksomhed har vi valgt at nedlægge Fairplay-konkurrencen i såvel ALKA Superligaen som Kvindeligaen,” lyder det fra Niels Kruse, formand for DBU’s Fairplay arbejde.

Læs mere om DBU’s fairplay-arbejde.

Log ind