MENU

Peter Rasmussen indstiller dommerkarrieren

En af de mest rutinerede Superliga-dommere Peter Rasmussen fløjter for sidste gang, når 13. spillerunde i Alka Superligaen skydes i gang.


Foto: fodboldbilleder.dkÉn kamp er alt, der resterer for Peter Rasmussen, der stopper som dommer medio oktober.

 
”Jeg har været med i mange år og nydt det. Men det kræver rigtig meget at være dommer i dag med alle de krav, der stilles. Jeg vil hellere stoppe, mens jeg gør det fornuftigt og føler, jeg er på toppen. Det har været en ære at få lov til at dømme i den bedste danske række, og der er en masse ting, jeg kan tage med mig videre,” fortæller Peter Rasmussen.

Det bliver til hele 165 superligakampe for den erfarne dommer, der i sommeren 2003 blev forfremmet til den bedste danske række. Fodbold har fyldt meget i den 40-årige dommers liv, og han vil nu prioritere anderledes.

”Grunden til at jeg stopper skyldes, at jeg har en familie, jeg måske har svigtet lidt igennem mange år, fordi jeg har været meget væk som dommer – samtidig med at jeg også har haft et fuldtidsjob ved siden af. Fremadrettet vil jeg være 100 procent til stede ved familien og arbejdet,” siger Peter Rasmussen.

Fra 2006 til 2013 var Peter Rasmussen dommer på internationalt niveau. Her opnåede han 45 kampe fordelt på forskellige turneringer. Ved sit internationale ophør var Peter Rasmussen indrangeret i UEFAs Elite Development kategori, som er den næsthøjeste kategori. Det er derfor en mand, man i DBU er ked af at miste:

”Det er et tab for dansk fodbold og dommerverdenen, at han stopper. Peter er en meget vellidt mand, der er respekteret ude i klubberne, og vi takker ham for den indsats, han har ydet,” lyder det fra den konstitueret formand for DBU’s dommergruppe, Jens Jørgen Møller Nielsen.

Peter Rasmussen dømmer sin sidste kamp i midten af oktober. Men der er ingen planer om, at han skal erstattes med det samme.

”Der kommer ikke til at være nogen indskiftning. Indtil årsskiftet kører vi videre med de resterende dommere,” forklarer Jens Jørgen Møller Nielsen.


Fakta om Peter Rasmussen


Bestod dommerprøven i 1994 som 19-årig. 

I sommeren 2001 blev han rykket op i 2. division.

I sommeren 2002 tog han endnu et skridt opad til 1. division.

I sommeren 2003 avancerede han til den højeste danske fodboldrække, Superligaen. Han når at dømme 165 kampe her.

Han har dømt pokalfinalen i 2009.

Fra 2006-2013 nåede han at dømme 45 kampe på internationalt plan fordelt over forskellige turneringer.

Inden Peter Rasmussen stoppede som international dommer var han indrangeret i UEFAs Elite Development kategori, som er den næsthøjeste kategori.

I 2006 blev han kåret som årets dommer ved DFA. 

Log ind