Romerlys-opslag på facebook betyder bøde

Fodboldens disciplinærinstans har vurderet, at en video på Viborg FF’s facebook side udtrykker anerkendelse af brugen af romerlys, hvilket instansen har sanktioneret til en bøde på 10.000 kroner.

Viborg mødte FC Midtjylland den 28. august i en superligakamp, hvor Viborgs fans udtrykte deres støtte både i form af en tifo, men også ved at antænde en række romerlys. 

Efterfølgende lagde Viborg FF en video på klubbens facebookside, hvor klubben takker fansene for at skabe en flot kulisse. Af videoen fremgår fansenes brug af pyroteknik, hvilket var ensbetydende med, at fodboldens disciplinærinstans tog sagen op af egen drift i henhold til DBU’s love § 21.4, stk. 1.

Her indhentede instansen en redegørelse fra Viborg men vurderede, at Viborg FF med klubbens video på facebook offentligt har udtrykt anerkendelse af brugen af romerlys og derved udvist illoyal og usømmelig adfærd, jf. DBU’s love § 30.1 c) – og på den baggrund idømt klubben en bøde på 10.000 kroner.

”Vi sendte et brev til klubberne før sæsonstart, hvor vi understregede, at klubber, spillere eller officials anerkendelse af brugen af pyroteknik ville kunne medføre sanktioner. Vi arbejder målrettet for at bekæmpe brug af pyroteknik, som er i strid med vores bestemmelser, og derfor har vi nu sanktioneret Viborg FF og vil også fremover slå hårdt ned på ulovlig brug herunder lovprisninger af en sådan brug,” udtaler formanden for Fodboldens disciplinærinstans Jens Hjortskov.

Fodboldens disciplinærinstans idømte herudover Viborg FF en bøde på 25.000 kroner og FC Midtjylland en bøde på 35.000 kroner for brug af pyroteknik i samme kamp, som er i strid med § 1.1 i cirkulære om sikkerhed og orden på stadions.

I henhold til samme cirkulære har instansens sagsbehandlet yderligere fem tilfælde mod Brøndby, FC København, Esbjerg, Vejle Boldklub og FC Midtjylland er involveret. Her blev de fem klubber tilsammen idømt bøder for i alt 200.000 kroner for brug af pyroteknik på stadion.

Følgende sager har være behandlet:

28. august 2016: Viborg – facebook opslag
28. august 2016: Viborg – FC Midtjylland – (Viborg sanktion)
28. august 2016: Viborg – FC Midtjylland – (FC Midtjylland sanktion)
28. august 2016: Brøndby – FC København (Brøndby sanktion)
28. august 2016: Brøndby – FC København (FC København sanktion)
07. september 2016: Vejle – OB (Vejle sanktion)
09. september 2016: FC Midtjylland – Esbjerg fB (FC Midtjylland sanktion)
09. september 2016: FC Midtjylland – Esbjerg fB (Esbjerg sanktion)

Den fulde ordlyd af afgørelserne kan ses i det disciplinære sagsarkiv: 

Afgørelserne kan, jf. DBU’s Love § 31.3 1), skriftligt indbringes af sagens parter for Fodboldens appelinstans inden 2 uger efter modtagelsen.

Log ind