MENU

Teenagefodbold fik fuld fokus i Brøndby

Mere end 60 trænere og ledere fra Brøndbyernes IF, var samlet til 3 timers workshop i samarbejde med DBU som første led i et længere forløb, der skal hjælpe både vestegnsklubben og mange andre danske fodboldklubber til at blive endnu bedre til at fastholde teenagere.

Teenagefodbold var i fokus, da DBU og Brøndbyernes IF i går holdt workshop om ungdomsfodbolden. Workshops, der foregår over hele landet i den kommende tid.


Forløbet, som udbydes af DBU og DGI i fællesskab som en del af projekt ”bevæg dig for livet”, skal sikre at de danske foreninger i fremtiden bliver endnu bedre til at fastholde teenagere i foreningslivet.

Med udsigt til banen på Brøndby Stadion og med et fyldt mødelokale, var rammerne i orden da DBU og DGI i samarbejde, var vært for en workshop der i sidste ende skal være med til at sikre at Brøndbyernes IF i fremtiden bliver endnu bedre til at fastholde teenagere i foreningen. Gårsdagens workshop, der er fase 1 i et 4-faset forløb, danner baggrunden for det videre arbejde med teenagefodbolden i klubben og var således en større refleksionsworkshop med udgangspunkt i, hvor trænere og ledere i dag ser Brøndbyernes IF, og hvor de gerne ser foreningen bevæge sig hen.

Aftenen der var under kyndig ledelse af Anders Rørtoft Madsen, Projektleder i DBU’s breddeafdeling og Lene Rydal, udviklingskoordinator i DBU Sjælland, blev indledt af Jan Borre, formand for BIF’s sportsudvalg med ordene:
”Det er godt indimellem at få et kig ind i osteklokken, og få reflekteret over de ting man gør i hverdagen, så vi kan blive endnu bedre til at fastholde vores unge mennesker i foreningen”.
De mere end 60 deltagere blev herefter guidet igennem enworkshop, der med både spørgsmål til refleksion, debatoplæg og konkretearbejdsopgaver, resulterede i et overblik over hvor BIF i dag befinder sig, oghvor man ønsker at klubben bevæger sig hen. 

Derudover sluttede aftenen med nogle konkrete statements, fra klubbenstrænere og ledere, omkring hvilken klub BIF er, og fremadrettet skal sikre atblive ved og være.


Jan Borre, formand for Sportsudvalget samt en afinitiativtagerne til at få forløbet i gang i BIF, udtalte om baggrunden forforløbet:

”Vi mente i Sportsudvalgetat det, i forlængelse af vores nye struktur i BIF, var vigtigt at få nogle nyeøjne til at kigge lidt udefra og ind i klubben, og måske sætte nogle tanker igang. Samtidig ser vi forløbet som en rigtig god mulighed for at få hørt demder til daglig yder et kæmpe arbejde for klubben, omkring virkeligheden ude påbanerne”.

Signe Abildå, der til dagligt er frivillig i BIF, havdeafsat mandag aften fordi:

”Jeg synes det ervigtigt at vi får nogle fælles drøftelser omkring klubben. Det er rigtig godtat der er så mange der møder op, og er engagerede, og selvom jeg har været heri 25 år, må jeg indrømme at jeg ikke kender halvdelen af de fremmødte, og detsiger jo også noget om at vi kan blive endnu bedre. Aftenen har været rigtiggod, og det har givet stof til eftertanke, og jeg glæder mig til det videreforløb”.

Udover de mange deltagere, deltog der konsulenter fra bådeDBU og DGI samt to visionskonsulenter, der arbejder med Projekt ”bevæg dig forlivet”.

Fase 2 af teenagefodbold forløbet i Brøndbyernes IF, erallerede datolagt og at dømme ud fra snakken bagefter er motivationen på pladstil at gøre at alle faserne vil blive gennemført med ligeså stor succes somgårsdagens arrangement.

Log ind