U21: Sejr sender Danmark meget tæt på EM

Det danske U21-landshold viste stor skarphed foran det walisiske mål med fire scoringer og Wales. Et mål af Marcus Ingvartsen, to af Pione Sisto og en debutantkasse af Kasper Dolberg! En fortjent sejr, der sender Danmark meget tæt på EM næste sommer.

Se de fire danske scoringer her.

Wrexham i Wales vil uden tvivl være et dejligt minde for både landstræner Niels Frederiksen og de danske U21-spillere. Ikke så meget for den noget ydmyge ramme som udgør The Racecourse Ground, der er verdens ældste internationale stadion, men mere for et flot dansk spil og en ikke mindst en fortjent sejr over værterne fra Wales.

Landstræner Niels Frederiksen efterlyste op til kampen netop en dansk skarphed foran mål, da det seneste opgør mellem de to nationer endte 0-0.

De danske spillere viste sig som flittige elever på skolebænken. I hvert fald stod den ikke kun på dansk et overtag i boldbesiddelse, men også på måltavlen.

Det blev faktisk til hele fire danske scoreringer i kampen – først var det Marcus Ingvartsen, der efter 20 minutter fandt det walisiske mål. Hernæst er det nybagte Celta Vigo-spiller, Pione Sisto, der øgede den danske føring. Wales blev fanget i en omstilling og super agressive løb fra begge kanter gjorde, at Sisto kunne holde bolden og med et hårdt spark score fra kanten af feltet. Flot dansk spil, og Danmark kunne fortjent gå til pause med en 2-0 føring.

Den score blev fordoblet i 2. halvleg. Her var det igen Pione Sisto– denne gang på hovestød. Det var ikke til at se at Wales SKULLE vinde over Danmark, for at holde sige inde i kampen om en EM-billet med ganske ufarlige situationer foran det danske mål og ingen problemer for den danske keeper Jeppe Højbjerg, der blev noteret for en enkelt redning.

Kampen bød dog ikke kun på flot dansk spil, men også to danske debutanter i Rasmus Nissen fra FC Midtjylland og Kasper Dolberg fra Ajax Amsterdam. Sidstnævnte fik en ekstra flot debut, da den yngste mand på holdet flot gjorde det til 4-0 til Danmark med syv minutter igen.

Wales havde meget svært med at komme frem til nogen form for afslutning på det danske mål. Og det betyder at Danmark meget fortjent kan tage hjem til Danmark med tre point og mere end en drøm om en EM-slutunde æste år i Polen.

Allerede på Tirsdag kan EM-biletten endegyldig sikres med en sejr over Rumænien hjemme i Aalborg klokken 18.45. Der er gratis adgang til kampen, der også sendes på DR3.