MENU

UEFA-kandidater luftede visioner i København

De to kandidater til posten som UEFA-præsident mødtes i dag med de nordiske fodboldformænd i København. DBU’s formand Jesper Møller har fået svar på mange spørgsmål, men er stadig usikker på hvor han skal sætte sit kryds den 14. september.

Ceferin_vanpraag_500
Hvem bliver præsident for UEFA: Alexander Čeferin eller Michael van Praag? Foto: DBU 


Transparens, good governance, kvindefodbold – og en del snak om Champions League gav genlyd på gangene på Hilton Hotel i København i dag, da de seks nordiske fodboldformænd mødtes med kandidaterne til UEFA-præsidentposten.

De to kandidater, hollandske Michael van Praag og slovenske Alexander Čeferin, var inviteret til at fortælle om deres kandidatur og visioner for fremtidens UEFA. På mødet med de to kandidater stillede DBU’s formand, Jesper Møller, spørgsmål til deres holdninger om good governance, transparens og menneskerettigheder, samt om den sportslige udvikling, blandt andet indenfor kvindefodbold. Og så spurgte han til den aktuelle beslutning om at ændre i strukturen for Champions League, så der bliver færre pladser til de små og mellemstore nationer. 

Dagens svar har gjort DBU´s formand klogere på de to kandidater, men han er ikke kommet nærmere på en favorit mellem de to stærke kandidater til valget den 14. september i Athen.

“Da jeg kom i morges, var jeg overbevist om, at jeg skulle stemme blankt. Dagens møder har givet mig svar på en del af vores mange spørgsmål, men jeg først endeligt beslutte mig umiddelbart før den ekstraordinære kongres i UEFA på onsdag,” fortæller Jesper Møller.

Fodbolden forlanger transparens

For at vinde de nordiske formaends stemme, lagde hollandske Michael van Praag et særligt fokus på transparens i sit kandidatur, og brugte sit europæiske ophav som en sikkerhed for, at han går ind for en fuldt transparent UEFA.

”På UEFA.com nu kan jeg finde information om målscorer, men det er ikke det, sitet er til for. Det skal fremgå hvad UEFA står for. Fodbolden forlanger transparens og det vil jeg give den. Dér hvor jeg kommer fra, er transparens en nødvendighed for at overleve,” fortalte van Praag, der også kom ind på den omtalte Champions League-struktur:

”Jeg er ikke vild med den nye struktur, og de næste par uger kommer der til at ske nogle finjusteringer,” sagde van Praag.

Processen om CHL-strukturen var forfærdelig

Hans direkte modstander om den mest fornemme titel i europæisk fodbold, slovenske Alexander Čeferin, var hurtig til at fordømme processen om den nye struktur:

”Hele processen om den nye Champions League-struktur har været meget dårlig. Ingen er blevet informeret, hverken klubber eller forbund. Jeg kan ikke love, at jeg kan ændre alt muligt, men jeg vil gøre, hvad jeg kan,” fortalte Čeferin.

Alexander Čeferin blev yderligere spurgt om hvem der styrede og støttede ham. Til det svarede han:

”Den ene dag bliver jeg beskyldt for at være Infantinos dukke, den anden dag er jeg Ruslands dukke. Det kan være svært for mange at forstå, at en mand fra et lille forbund som Slovenien kan være uafhængig, men det er jeg,” sagde Alexander Čeferin ved dagens møde.

Afslutningsvis ved dagens møde afviste DBU´s formand Jesper Møller, at nordiske lande er blevet tilbudt at afholde EM 2024 eller 2028 i bytte for deres stemme.

”Danmarks stemme er ikke til salg,” understregede Jesper Møller og tilføjer:
  
"Det giver ikke mening at bytte en stemme for et EM, som vi allerede har fået i 2020."

Log ind