MENU

Unik trøje til unikke landsholdskvinder

Når det kvindelige fodboldlandshold tirsdag aften løber på banen i Viborg mod Sverige, så har de for første gang trukket en rød trøje over hovedet, der er specialdesignet til Nadim, Troelsgaard, Harder og holdkammeraterne.

Ny_troeje_kvinderne_500
Ny landsholdstrøje -  specielt designet til kvinder. Foto: hummel

hummel er tilbage som trøjeleverandør til DBU´s i alt 15 landshold. Dette betyder, at der traditionen tro lanceres en ny landsholdstrøje. hummel har sammen med DBU valgt at lægge et stort fokus på kvinderne med denne lancering, og derfor får det kvindelige fodboldlandshold for første gang deres egen specialdesignet landsholdtrøje. Katja Moesgaard, Direktør DBU A/S fortæller:

"Det er fantastisk at opleve, hvordan hummel har været en så proaktiv samarbejdspartner, og sikret den første kampagne for en dansk kvindelandsholdstrøje nogensinde, der på bedste vis afspejler alle de seje kvinder på landsholdet. Desuden vil kvindelandsholdets trøje for første gang nogensinde kunne købes på landsholdsshoppen.dk senere på ugen, samt i fanzonen foran Energi Viborg Arena inden Danmark-Sverige-kampen i morgen. En umiddelbart lille detalje, men en stor gevinst for kvindefodbolden og for kvinder landet over, der vil have en landsholdstrøje, der rent faktisk er designet til kvinder."

Et tæt samarbejde mellem landsholdets spillere, hummel og DBU, har fuldendt den nye danske spilledragt. Ifølge Kommerciel Direktør for hummel, Søren Lund, er spilledragten blevet et unikt redskab, der inspirerer spillerne til at skrive ny historie:

"Vi er stolte over de nye spilledragter til kvinderne, hvor det er lykkedes os at give det kvindelige landshold et nyt look der i stil med herrenes trøjer henter inspiration fra den danske historie og vores stolte traditioner. Kvinderne får deres helt eget design, som er lavet med tanke på teknisk funktionalitet og med en kvindelig pasform, som viser, at hummel også fremadrettet ønsker at prioritere det kvindelige landshold."

Spilledragt med historisk vingesus
hummel ønsker med de nye trøjer at hylde danskheden, og har i designet af de nye hjemme- og udebanetrøjer stærke historiske referencer til vikingetiden og danske ikoner. Hjemmebanetrøjen er naturligvis rød med tilhørende hvide shorts. Den har et feminint brynjemønster på skulder samt brystparti, som er inspireret af vikingetidens dekorative smykker og brynjer. Brynjemønsteret hylder vikingetidens kvinder, og det samme gør SIGNE - den der sejrer skrevet indvendigt på ryggen. Halsudskæringen er formet til, at følge den form vikingernes kåber tog, når de bar dem over deres skuldre og Dannebrog er placeret hvor brynjeringen eller brochen samlede kåben. Den nye udebanetrøjer til de danske kvinder er lavet i en sammenhæng, så den smelter samme med herrernes. Trøjen er således designet med udgangspunkt i stolte danske traditioner, hvor et iøjnefaldende print af stolte Dannebrog i nederste hjørne er placeret på trøjen - modsat herrernes trøje.

Den nye hjemmebanetrøje kan opleves i aktion i morgen, når danskerne spiller den sidste og afgørende EM-kvalifikationskamp mod Sverige. Det er klokken 19.00 på DR3 og Energi Viborg Arena. 

Log ind