Når selve træning eller kamp er overstået, så vælger et stigende antal teenagerne, især piger, at tage direkte hjem. De oplever dermed ikke den hygge, smalltalk, fællesskabsfølelse og det klubliv som et omklædningsrum bare kan. Og det er drønærgerligt.

De unge uploader i stor stil fotos af sig selv og sine omgivelser på de sociale medier, hvor alt er redigeret til at se perfekt ud. Man kan nemt tage 20 fotos, før det ser helt rigtigt ud. Det udtryk er umuligt at leve op til i virkeligheden – og da især efter fodbold, hvor håret stritter og kinderne er røde. Derfor fravælger fortsat flere unge fællesbadet i fodboldklubben.

Det vil vi som fodboldklubber gerne gøre noget ved.

Hvis børnene får badningen med i deres fodboldopvækst fra de er helt små boldtrillere, så bliver det en naturlig del af deres fodboldvirke gennem hele livet. Mange oplever dog, at forældrene står klar til at køre poderne hurtigt hjem efter kamp og træning. Der er jo en hektisk hverdag, som skal hænge sammen.

Et forslag til at komme ud over det problem er at indregne bade- og omklædningstid som en del af fodboldtiden. Hvis selve boldspillet foregår fra 17.00 til 18.00, så giv børnene en halv time til at vaske sig og klæde om. Involvér forældrene og forklar dem, at spillerne først er klar til afgang 18.30.

Hvis man på den måde motiverer og ’opdrager’ forældrene til, at omklædningstid er en naturlig del af det at gå til fodbold. Så sidder de ikke og tripper i bilen for at komme hurtigt hjem – og så får ungerne tid til at gå i bad i klubben. Forhåbentlig bliver det så en implementeret del af det at gå til fodbold for næste generations fodboldspillere.