Endnu et kryds mod Skotland for kvindelandsholdet

De samme britiske motorkræfter og de samme blå spilledragter ventede kvindelandsholdet, da de i dag for anden gang på tre dage stod over for Skotland i en træningskamp på Cypern. De to hold kunne heller ikke i dag blive enige om, hvem der er bedst.

Kinatrup_nyhed_500

Nye omgivelser mod samme modstandere var settingen for dagens kamp mod Skotland. Efter de to mandskaber fredag spillede 2-2 efter en noget rodet affære, hvor hvert hold regerede en halvleg hver, var de danske kvinder opsatte på at overmande skotterne til dagens afgørende opgør.

Derfor var det også et offensivt indstillet dansk mandskab, der pressede skotterne i bund fra første fløjt. Det høje pres gav pote efter fem minutter, hvor et dansk hjørne efter lidt tummult i feltet endte med en scoring, da en skotsk fod endte med at trille bolden i eget net. 1-0 til Danmark.

Skotterne havde foretaget en del udskiftninger fra det første opgør, og lignede et hold, der havde svært ved at få tingene til at hænge sammen. De forsøgte i kampens første kvarter kontinuerligt med høje bolde frem mod angrebskæden, men blev gang på gang løbet op af det danske forsvar.

Line Johansen fra Vejle BK havde tilspillet sig pladsen i det danske mål, efter et brækket håndled har holdt hende væk fra landsholdstrøjen. Men det var ikke meget boldberøring den danske keeper fik i sit comeback. Danskerne stod i første halvleg for langt den største boldbesiddelsesprocent, og gik til pause med oprejste pander.

Debut og manddomsprøve

Weekenden havde gjort godt for begge mandskaber, der var mødt op til dagens kamp med mere energi og power end i første opgør mellem de to. Det høje tempo fortsatte de sidste 45 minutter, hvor både den skotske og danske bænk valgte at skifte betydeligt ud i deres spillere på banen.

Nils Nielsen valgte i anden halvleg at give debut til keeper Naja Bahrenscheer fra BSF, der blev sat på en hård prøve allerede efter et par minutter, hvor skotterne med et indlæg fra kanten kom tæt ind foran det danske mål. Den unge, danske keeper havde dog ingen problemer med at pille bolden ned fra luften.

I det hele taget rykkede spillet i højere grad ned på den danske banehalvdel i anden halvleg, og efter 77 minutter fik Naja Bahrenscheer en ilddåb af rang, da hun pludselig stod over for Skotlands Jane Ross i en direkte duel på straffespark. Et skotsk skud på mål ramte uheldigt Janni Arnth på armen, og dommeren pegede uden tøven på pletten. Straffe til skotterne. Uden chance for Naja Bahrenscheer blev bolden sat tørt og hårdt i højre hjørne, og skotterne kunne juble over udligningen. 1-1.

Resten af kampen forblev målløs, og de to mandskaber måtte endnu engang gå fra banen efter en pointdeling. De to opgør viste fint styrkeforholdet mellem de to hold og hvorfor, at de begge står i en EM-slutrunde til sommer.

Kvindelandsholdets næste aktion bliver til Algarve Cup i marts. Du kan følge med i træningsturneringen på kvindelandsholdets Facebook-side.