Der blev observeret, diskuteret og talt masser af landsholdsfodbold og spillere, da Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson var med på træningstur i Dubai. Foto: DBU


Egentligt er det ikke noget særligt, at en dansk landstræner kigger med på sidelinjen, når andre hold er i aktion. Men når landstræneren hedder Åge Hareide og landsholdet er U21 betyder det nu alligevel noget ekstra.

"Jeg synes, det er fedt, at også A-landstræneren er hernede og er en del af vores træningstur. Vi jo mange eksempler på, at der ikke er ret langt imellem U21-landsholdet og A-landsholdet, og det at han og Jon er med hernede, viser jo netop det,” lyder det fra Marcus Ingvartsen, der imponerede i EM-kvalifikationen med hele otte mål.

Og for Åge Hareide, der altså havde selskab af assistenttræner Jon Dahl Thomasson i ørkenstaten, er netop en tur som denne en gylden mulighed for at lære de spillere at kende, der i fremtiden med stor sandsynlighed bliver en del af det danske A-landshold.

”Oftest ser vi dem jo kun spille i klubberne, så turen her er en rigtig god mulighed for både at kunne følge spillerne både i træning og kamp og lære spillerne meget bedre at kende i en ramme, hvor der både er mulighed for tale med dem og Niels,” siger Hareide.

Ingvartsen: Hareide en ekstra motivation

Noget af det som Åge Hareide og Jon Dahl har brugt tiden på, er at kigge efter spillertyper, og se hvordan spillerne tilpasser sig i træning og i kamp. Derudover har en en-til-en samtale med de enkelte spillere også givet de to trænere en indsigt i spillernes udvikling- og karriereplan.

Og for Marcus Ingvartsen er interessen fra landstrænerens side et vigtigt signal over for spillerne:

”Ja, ingen tvivl om det. Det er jo et vigtigt signal til os spillere om, at der bliver holdt øje med vores præstationer fra Åges side. Det er helt sikker med til at give et ekstra skub som spiller," siger Ingvartsen.

Noget som også U21-landstræner, Niels Frederiksen, har kunnet mærke på turen:

”Alle spillere på U21-landsholdet har jo en ambition om at blive A-landsholdsspillere på et tidspunkt. Så for spillerne er det en fin lejlighed til at vise sig frem for A-landstrænerne, og det tror jeg da giver dem en naturlig ekstra motivation til at præstere godt både til træning og kamp,” lyder det fra Niels Frederiksen, der uddyber:

”Men helt afgørende er det også, at vi hermed får vist, at vi på tværs af de to hold faktisk samarbejder og videndeler meget i dagligdagen og som et led i dette også drøfter de enkelte spilleres potentiale, niveau og næste udviklingsskridt,” konkluderer Niels Frederiksen, og suppleres af Åge Hareide:

”Som Niels påpeger er en af pointerne med, at vi er med her i Dubai jo, at vi viser dem, at når du spiller på det danske U21-landshold er du også en potentiel kandidat til A-landsholdet, og det har vi jo også flere eksempler på at spillere går fra det ene landshold til det andet. For os er det vigtigt, at de fortsat udvikler sig i den rigtige retning, og dermed også bliver aktuelle til at tage næste skridt op på A-landsholdet, og det er det, som vi også taler om hernede,” slutter Hareide.

Trænerne kunne se et U21-landshold, der vandt begge testkampe under træningsturen, der er et led i holdets EM-forberedelse frem mod sommerens slutrunde i Polen.