Millionsatsning skal løfte danske spillere

DBU vil med stor investering arbejde målrettet med talentoptimering på drengesiden i både bredden og eliten over de kommende tre år samt højne niveauet for alle børnetrænere i Danmark.Ny millionsatsning skal skabe endnu dygtigere børnetrænere og spillere til gavn for både bredden og eliten i dansk fodbold. Foto: www.fodboldbilleder.dk


I december blev første spadestik taget til en massiv investering i de kommende år i en talentoptimering i dansk fodbold som et led i en ny sportslig ambition på drengesiden. 

En millionsatsning, som i de kommende tre år skal sikre en række tiltag, der skal være med til at skabe endnu dygtigere børnetrænere og spillere til gavn for både bredden og eliten i dansk fodbold. Det sker blandt andet ved at sikre en optimering af træningsmiljøet på breddeniveau og ved at sikre endnu bedre udviklingsrammer for vores bedste elitespillere.

Målet er en endnu større sammenhængskraft i dansk fodbold – en nødvendighed hvis Danmark fortsat skal være med, hvor det er sjovt på herresiden, siger DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg.

”Det er vigtigt, at vi i samarbejde får sat overliggeren i den rette højde. Dermed sikrer vi en sammenhæng imellem allerede eksisterende initiativer i talent-og spillerudviklingen kombineret med nye målrettede investeringer i at skabe de rette rammer og redskaber derude, hvor de gør størst gavn - I vores klubber og hos vores spillere og trænere,” lyder det fra Flemming Berg, der ser frem til allerede fra starten af februar at få sat handling bag investeringen.

Med de nye millioner er DBU nemlig allerede trukket i arbejdstøjet med ansættelsen af to projektmedarbejdere, der i de næste seks måneder skal arbejde målrettet med talentoptimering for U10-12 drenge samt en revidering og videreudvikling af DBU’s eksisterende C-licens – en træneruddannelse målrettet danske børne- og ungdomstrænere.

”Vores mål er hele tiden at sikre de bedste træneruddannelser til vores trænere. Derfor skal vi også have gjort vores eksisterende C-licens uddannelse endnu skarpere og mere målrettet med fokus på den enkelte spiller. Det er ikke kun med til at sikre endnu dygtigere trænere, men også med til at løfte og udvikle både klubberne og spillerne, der dermed måske også fastholdes længere i fodbolden. Som ung fodboldspiller er det afgørende, at du understøttes med den rette træningsmængde og kvalitet uanset forudsætninger, og hvor du bor i landet,” siger Peter Rudbæk, chef for DBU’s Træneruddannelse.

De to nye ansigter er dog knapt så nye i fodboldverdenen, og de kender begge grundigt til spillerudvikling på både bredde- og eliteniveau gennem deres tidligere ansættelser.

Claus Frank kommer fra Lyngby Boldklub, hvor han har siddet med ansvar for udviklingen af børnefodbold og er desuden DBU trænerinstruktør. Lasse Christensen er ligeledes en garvet talentudvikler, hvor han i mange år har arbejdet tæt med talentudvikling i både FC Midtjylland og Vejle Boldklub.  

”Jeg tror, at vi med denne investering vil se en afgørende forskel om blot få år i dansk fodbold og en rigtig stor effekt ude blandt vores fodboldspillende børne- og ungdomsspillere. I talentoptimerings-projektet får vi en stor mulighed for at ramme både vores spillere og trænere med endnu bedre tilbud om uddannelse og udvikling, end vi har i dag. Det er jeg ikke i tvivl om,” lyder det fra Claus Frank, der suppleres af Lasse Christensen, som ligeledes glæder sig til at komme i gang med opgaven:

”Det er et stort interesseområde for mig at arbejde med disse årgange, og noget jeg allerede beskæftigede mig med både teoretisk og praktisk i de klubber, jeg har været i. Det afgørende er at sikre en bæredygtig talentoptimering, samtidig med at vi naturligvis fastholder respekten for arbejdet ude breddeklubberne. Især Tyskland har været dygtige, og det kan, og skal vi selvfølgelig lade os inspirere af i det arbejde, der venter,” siger Lasse Christensen.

Og han er sammen med sin nye kollega klar til at trække i arbejdstøjet - første arbejdsdag er allerede i morgen den 1. februar.

DBU forventer at have en ny C-licens uddannelse klar til implementering 1. januar 2018

Se mere:

'Talent-og spillerudvikling sker på mange niveauer' (Leder af Flemming berg, DBU TrænerLounge 27. januar 2017
'Nye aftaler investerer i talentudvikling' (26. november 2016)

Log ind