U21 fik flot start på 2017

Danmark måtte trods stor dominans mod kinesiske Henan Jianye FC helt hen i kampens sidste 20 minutter, før scoringerne faldt i årets første U21-testkamp i Dubai.

Esbjerg fB's Casper Nielsen (tv) stod sammen med AGF's Kasper Junker for de danske scoringer mod Henan Jinaye FC under U21-landsholdets træningstur i Dubai. Foto: DBU

Dermed fortsætter holdet den flotte stime, med over 500+ dage siden holdet sidst tabte en kamp – faktisk 502 dage for at være præcis.

Det holdt ellers hårdt i årets første testkamp for det danske U21-landshold, der onsdag middag mødte kinesiske Henan Jianye FC med Eddi Gomes som anfører. Det var således en kamp, Danmark dominerede fra start til slut på Sevens Stadium i Dubai, hvor modstanderen aldrig rigtig bed fra sig.

Landstræner Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson, der er med i Dubai, var vidner til adskillige gode danske muligheder til både Andrew Hjulsager, Christian Nørgaard og Casper Nielsen i kampens første 20 minutter – muligheder, der gav fornemmelsen, at det kun var et spørgsmål om tid, før Danmark kom i front. Men alle chancer blev enten reddet af Henans keeper, eller også strøg de forbi mål.

I det 27. minut var chancen der for en fortjent dansk føring, da Emiliano Marcondes blev nedlagt i feltet. Men Ingvartsen, der ellers har vist stor måleffektivitet i både Superligaen og på U21-landsholdet, brændte straffesparket, og da Danmark samtidig heller ikke formåede at få bolden i kassen i de resterende 15 minutter af første halvleg, måtte begge hold gå til pause med 0-0.

Danmark fortsatte presset i anden halvleg, dog var det også tydeligt, at for langt de fleste danske spillere var dette også årets første fodboldkamp. Andrew Hjulsager var igen tæt på scoring, men igen stod Henans keeper i vejen for en dansk føring.

Og som i så mange andre testkampe er formålet at se så mange spillere som muligt, og med en halv time igen skiftede Niels Frederiksen over halvdelen af holdet ud. Ud gik Frederik Holst, Jakob Blåbjerg, Patrick Banggaard, Andrew Hjulsager, Marcus Ingvartsen og Mikkel Duelund - ind kom Mikkel Desler, Rasmus Nissen, Pascal Gregor, Robert Skov, Kasper Junker og Jens Jakob Thomasen, hvor sidstnævnte fik sin uofficielle U21-debut.

Det blev dog ikke en af indskifterne, men i stedet Casper Nielsen, der endelig fik omsat den danske dominans til et mål med lidt over 15 minutter igen. 1-0 (73) til Danmark. Og så gik det hurtigt. Tre minutter senere blev det til 2-0 (76). Flot dansk kombinationsspil var igen opskriften – og Kasper Junker scorede sikkert sit første mål for U21-landsholdet.

Sejren kom aldrig i fare, og det blev også til 3-0 – igen var det Kasper Junker, der viste skarphed foran målet.

Dermed fik Danmark den bedst tænkelige start på fodboldåret og fortsatte den flotte stime af gode resultater fra 2015 og 2016.

Danmark slutter holdets træningstur med en kamp mod Usbekistans A-landshold den 22. januar kl. 13.00 dansk tid.