MENU

Danmark semifinaleklar efter vild sejr

Tyskland chokstartede mod Danmark i EM-kvartfinalen, men Nadia Nadim og Theresa Nielsen vendte kampen og sendte de forsvarende mestre ud.

Foto: Mirko Kappes

Med en dags forsinkelse skulle Danmarks EM-kvartfinale mod Tyskland spilles søndag ved middagstid. Kampen var egentlig fastsat til lørdag aften, men her stoppede heftig regn muligheder for at afvikle opgøret.

Kampen søndag var kun godt to minutter gammel, da danskerne fik en gevaldig dukkert. Tyskernes venstreback Isabel Kerschowski slog en ufarlig bold mod mål, men Stina Lykke mistimede totalt sit indgreb og fik viftet bolden i netmaskerne.

Så var det op ad bakke for danskerne, der dog hurtigt fik chancen for en udligning. Pernille Harder udfordrede flot og afsluttede fladt mod fjerneste stolpe, men få centimeter forbi.

Tyskerne sad på det meste af spillet før pausen, hvor de fik meget plads at spille på, men når danskerne fik bolden, var der muligheder. Det blev dog hele tiden ved lige ved og næsten, om end Katrine Veje kort før pausen havde en fin afslutningsmulighed, men hun fik ikke ordentligt ram på bolden.

Fra anden halvlegs start kom danskerne ud som lyn og torden. De skulle bruge fem minutter for at slå kapital på den flotte start, da Stine Larsen efter et hjørnespark kæmpede forbilledligt for at få fat på bolden.

Det formåede hun, og satte i processen to tyske spillere af. Herefter var der plads til et indlæg lige i panden på Nadia Nadim, der flot steg op og headede udligningen i nettet.

Tyskerne var tydeligt rystede efter scoringen, og det udnyttede Danmark til at sætte sig på opgøret. Flere gange var danskerne tæt på, men efterhånden fik de tyske favoritter rystet udligningen af sig.

Det var dog Danmark, der var tæt på at komme på 2-1, da Nadia Nadim igen var på spil. Denne gang med en perfekt tværbold til Katrine Veje, der afsluttede første gang, men desværre på overliggeren.

I den anden ende var det Sara Däbritz der havde næste bud på et føringsmål, da hun kom godt på et indlæg fra venstre, men heldigvis for Danmark gik bolden snert over overliggeren.

Nadia Nadim, der var helt ustyrlig efter pausen, var med et kvarter igen centimeter fra at nå frem til et perfekt Theresa Nielsen-indlæg, men bolden strøg desværre forbi den danske målscorer.

Med otte minutter igen gik den ikke længere for tyskerne. Frederikke Thøgersen fandt fra højre side perfekt Theresa Nielsen, der var stødt med i feltet. Den rutinerede back headede kraftfuldt bolden ind bag Almuth Schult.

De sidste ti minutter blev meget nervøse, men de danske spillere kæmpede og holdt godt på bolden, så tyskerne fik ikke mulighederne for at komme tilbage i opgøret.

Danmark er med sejren over Tyskland, der har vundet EM de seneste seks gange, klar til semifinalen, hvor enten Østrig eller Spanien venter. 

Log ind

c