Harder-perle i ærgerligt dansk nederlag

Pernille Harder scorede et flot frisparksmål, da Danmark noget ufortjent tabte træningskampen mod England med 2-1.

Pernille Harder sørgede for danskernes enlige mål med en fantastisk frisparkskasse. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Danmark sparker om 15 dage gang i EM, når Belgien venter i Holland. Som optakt til slutrunden, har danskerne to træningskampe, hvoraf den første lørdag aften blev spillet i Gladsaxe, hvor 2.934 tilskuere var på plads.

Her var modstanderne stærke England, der åbnede kampen bedst, men hurtigt overtog de rød-hvide. Især på dødbolde var danskerne giftige, og de fik da også bolden i kassen efter små 20 minutters spil.

Mie Leth Jans ekspederede et hjørnespark i netmaskerne, men uheldigvis for danskerne blev der dømt frispark i situationen. Overtaget fortsatte, og både Stine Larsen og Pernille Harder havde inden pausen gode afslutninger.

England kom frem til ganske lidt i første halvleg, men kort før pausen kom gæsterne alligevel i front. Anfører Ellen White drejede fra kanten af feltet bolden flot op i det ene målhjørne, uden chance for Stina Lykke i målet.

Efter pausen blev spillet noget mindre struktureret, og begge hold havde svært ved for alvor at komme frem til noget. Stadig var danskerne dog i teten, men de måtte vente til midt i halvlegen, før forløsningen kom.

Katrine Veje blev nogle meter uden for feltet nedlagt, og på det efterfølgende frispark drejede anfører Pernille Harder flot bolden ind i det nærmeste målhjørne.

Målet gav igen danskerne et rygstød, og de formåede at presse England godt tilbage. Igen og igen truede danskerne på dødbolde, men England slap med skrækken.

Det gjorde Danmark til gengæld ikke, da der med et kvarter igen blev fumlet i forsvaret. Simone Boye var tæt på at score selvmål, da hun fra kanten af feltet sparkede på overliggeren i et forsøg på en clearing, og på returen var Ellen White så hurtigst og bragte englænderne i front igen.

Danmark formåede ikke at svare igen, og England, der er nummer fem på verdensranglisten, kan dermed rejse hjem med en 2-1-sejr.

Næste opgave for Danmark er træningskampen mod Østrig på udebane på torsdag.

Du kan finde højdepunkter fra kampen på kvindelandsholdets facebookside.