Troelsgaard bag succesfuld dansk EM-åbning

Et mål efter blot fem minutters spil af Sanne Troelsgaard blev afgørende, da Danmark åbnede EM med en sejr over Belgien.

EM blev søndag aften sparket i gang, da værtsnationen Holland slog Norge med 1-0. Danmark skulle lukke åbningsaftenen mod Belgien, der på forhånd er udråbt som gruppens svageste mandskab.

Danskerne fik en sand drømmestart, da man efter blot fem minutters spil fik frispark på kanten af feltet. Den belgiske keeper, Justien Odeurs, kunne kun slå Pernille Harders frispark på overliggeren, og på returen satte Sanne Troelsgaard sig fysisk igennem og headede Danmark i front.

Målet gav ro i det danske spil. Bolden blev spillet godt rundt, og belgierne fik ikke lov til meget. Danmark angreb udviste stor spillelyst, og Nadia Nadim var da også tæt på at bringe de rød-hvide på 2-0, men forsøget fra midt i feltet blev blokeret.

Belgierne kom som halvlegen skred frem bedre med, og fra anden halvlegs start satte Tessa Wullaert og holdkammeraterne sig på opgøret. Flere forsøg blev sendt afsted mod Stina Lykke Petersen, der var sikkerheden selv i det danske mål.

Danmark var kun sporadiske gæster i Belgiens felt, men Nadia Nadim fik en gylden mulighed for at gør Danmarks føring lidt mere sikker, da en bold tilfældigt havnede hos hende. Hun trykkede fladt af, men keeper Odeurs reddede.

Midt i anden halvleg fik Danmark endelig udnyttet den plads, der var til kontraløb. Maja Kildemoes erobrede, spillede Nadia Nadim og løb selv i feltet, men foran mål fik Kildemoes ikke ordentlig ram på bolden.

I den anden ende kombinerede Belgierne sig med et kvarters tid igen godt igennem, men da Tessa Wullaert skulle afslutte, kom Simone Boye stormende og satte en vigtig tackling ind.

De sidste minutter af kampen blev noget urolige, ikke mindst da Simone Boye headede på egen overligger, men Danmark holdt stand og kørte 1-0-sejren hjem. Danskerne går dermed i spids af gruppe A sammen med Holland, som man torsdag tørner sammen med i Rotterdam. Sanne Troelsgaard blev af UEFA kåret til kampens spiller.