90 minutter uden scoringer

Aftenens VM-kvalifikationskamp mod Rumænien blev en tæt affære, og da ingen af mandskaberne formåede at score, endte det hele med en pointdeling. Dermed er Danmark seks point efter Polen – men ligger a point med Montenegro i kampen om gruppens 2. plads.

Målløse første 45 minutter

Både Danmark og Rumænien har alvorligt brug for point i gruppe E, hvis de har intentioner om at komme med til VM i 2018 i Rusland. Rumænerne er et point efter Danmark i gruppen, men det forspring forsøgte hjemmeholdet straks fra start at indhentet – for det var hjemmeholdet, der var klart toneangivende i den første 15 minutter af kampen.

Der var dog ikke rigtig nogen chancer i det første kvarter, men i det 18. minut kom så halvlegens absolut største chance. Rumænerne kom flot til mållinjen og sendte et indlæg ind i feltet, det endte hos den normalt så målfarlige Keseru – men heldigvis valgte han at sparke over mål fra blot 3-4 meters afstand.

Syv minutter senere var Keseru igen tæt på, denne gang manglede han dog lige et halvt skridt – og fik derfor ikke afsluttet. Hvad angår danske chancer, så var der ikke mange af dem. De fleste danske angreb endte i lige-ved-og-næsten, og man skulle helt hen til kampens 43. minut før den første store danske chance kom.

Delaney tæmmede på elegant vis en lang bold, og slog så en fin lang aflevering til Christian Eriksen. Tottenham-spilleren var tæt på helt alene med keeper Tatarusanu, men desværre fik han ikke passeret keeperen – og dermed endte den 1. halvleg helt uden scoringer.

Danmark tættest på sejren.

Kamp-billedet i 2. halvleg var meget lig med 1. halvleg. Der var mange tætte nærkampe, der var meget opspil og en del indlæg, men der var ikke specielt mange chancer.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen havde fra 2. halvlegs start afløst Simon Kjær, og det blev Zanka der fik Danmarks første store chance efter pausen. Efter et hjørnespark endte bolden hos Zanka, men desværre gik skuddet forbi mål.

Rumænerne havde ikke det store at byde på rent offensivt i de sidste 45 minutter, den eneste der flere gange forsøgte sig var Razvan Marin – og hver gang på langskud – men alle hans forsøg blev enten grebet af Kasper Schmeichel eller gik ved siden af mål.

Efter 69 minutter kom Martin Braithwaite på banen i stedet for Lasse Schöne, og den ændring gav lidt mere liv i offensiven. Braithwaite knoklede oppe foran, og kom flere gange til skud – eller fik fightet sig til en eller anden form for dødbold.

I kampens døende minutter fik Zanka så en stor mulighed for at afgøre kampen til dansk fordel. Christian Eriksen sendte en fin aflevering ind i feltet, Zanka kom først på bolden – men fik desværre styret bolden over mål og ikke ind i mål.

Dermed endte opgøret helt som det begyndte, altså 0-0, et resultat som hverken Danmark eller Rumænien kan bruge til det helt store.

I dagens øvrige kampe i gruppen vandt Armenien med 2-0 over Kasakhstan, mens Montenegro hjemme tabte 1-2 til Polen. Efter aftenens kampe er stillingen i Danmarks pulje den, at Polen topper gruppen med 13 point. Herefter følger Montenegro (7), Danmark (7), Rumænien (6), Armenien (6) og Kasakhstan (2).

De næste kampe i gruppe E spilles den 10. juni. Her møder Danmark på udebane Kasakhstan. Derudover tager Montenegro hjemme imod Armenien – og i Polen tørner polakkerne sammen med Rumænien.

Rumænien - Danmark 0-0 (0-0)