Canadisk hævn en realitet i sidste minut

En canadisk scoring i de døende minutter af kvindelandsholdets første kamp ved årets Algarve Cup skal lige sluges, før Portugal venter fredag. En ellers god præstation af de danske kvinder, der spillede lige op med de canadiske OL-bronchevindere.

Den danske startellever mod Canada. Foto: DBU

Canadierne havde brug for revanche, da de mødte Danmark ved holdenes første kamp ved årets Algarve Cup. Selvom de canadiske kvinder endte med at tage trofæet som vindere af Algarve Cup i 2016, begyndte de turneringen med et nederlag til Danmark på 1-0.

De danske kvinder stillede op med Sanne Troelsgaard forrest og Nanna Christiansen på 6´er-pladsen – de to pladser, som er blevet åbne efter alvorlige skader holder Julie Trustrup, Nadia Nadim og Johanna Rasmussen ude af den danske startellever. Begge spillede begyndte – sammen med resten af den danske startellever – med et tårnhøjt pres mod det canadiske mål og med et solidt overtag i kampens indledende minutter.

Pernille Harder tog efter 10 minutters spil en solodribletur gennem midtbanen, og stak Frederikke Thøgersen i dybden med en perfekt aflevering. Thøgersens hurtighed gav sig godt ud, og Fortuna Hjørrring-spilleren formåede også at drible uden om den canadiske spiller, men vinklen for afslutningen endte alligevel i sidste ende med at blive for spids. Godt offensivt spil af danskerne.

Den store danske chance gav en skræk i livet for Canada, der skiftede tempo og satte sig langt højere på den danske banehalvdel. Efter 20 minutters spil endte det hele med en stor chance, men Theresa Nielsens frelsende fod kom i vejen for en canadisk føring.

Den gode danske start kom aldrig rigtig tilbage i første halvleg. I stedet var Canada flere gange tæt på at sikre sig en føring i kampen mod et dansk mandskab, der kæmpede med rigtigt at finde et ståsted med nye konstellationer i opstillingen.

Bitter afslsutning

Der var endnu mere nyt at vende sig til for de danske kvinder i anden halvleg, hvor cheftræneren gjorde brug af to af sine i alt seks udskiftninger. Line S. Jensen byttede plads med Nicoline Sørensen på midten, mens Brøndbys Stine Larsen røg ind på toppen i stedet for Frederikke Thøgersen.

Men nye kræfter gav også nye muligheder, og det gode, danske opspil, som vi så i begyndelsen af kampen, dukkede op flere og flere steder i det første kvarter af anden halvleg. En kæmpe chance til Pernille Harder opstod efter 55 minutters spil, da anføreren efter en solotur på venstrekanten forsøgte at løfte bolden ind til Sanne Troelsgaard i feltet, og kun en canadisk pande kom i vejen for en ellers fortjent dansk scoring.

Med tyve minutter tilbage af kampen satte Canadas bedste offensiv, Christine Sinclair, en solid firsttimer afsted mod Stina Lykkes mål, og den danske keeper vidste virkelig sit værd med en klasseredning ud i fuld kropslængde. Blot et minut efter var Katrine Veje tæt på med en afslutning mod den canadiske keeper, som desværre endte nogle meter over overlæggeren.

De sidste minutter bragte massevis af spændende og nervepirrende fodbold til de par hundreder tilskuere i Lagos, og ingen af holdene lignede nogle, der var tilfredse med en nul-nul-løsning.

Mindst af alt Canada, der satsede alt på den øverste del af banen i de døende minutter. Og til aller-aller-sidst gav det pote, da stjernespiller Sinclair fik sat foden på et hårdt indlæg og satte bolden ind bag Stina Lykke. 1-0 til Canada.

Det forblev kampens resultat, og Canada fik altså sin revanche over de danske kvinder.

Du kan se højdepunkter fra kampen på kvindelandsholdets facebookside. Husk, at du kan følge landsholdets kampe live fra Algarve på DBU TV.