MENU

CPH:DOX - film, fodbold og debat

DBU samarbejder i år med CPH:DOX omkring filmen 'The Workers Cup', der sætter fokus på arbejderforholdene i Qatar frem mod VM i 2022.Se filmen og mød DBU's formand Jesper Møller den 22 marts til debat i Grand Teateret.

I disse dag afvikles CPH:DOX rundt omkring i københavnske biografer og kulturhuse. Og igår havde filmen 'The Workers Cup' første visning i Korsgadehallen, hvor der efterfølgende blev spillet en venskabskamp mellem divisionklubber Frem og Brønshøj kommenteret af Peter Piil.

Filmen handler om gæstearbejderne i Qatar, der igang med at opføre de stadioner, der i 2022 skal danne rammen om VM i fodbold. Under kritisable forhold, knokler arbejderne for at blive klar til en fest, de ikke selv er inviteret til. En marketingafdeling i FIFA får idéen til at arrangere et fodboldmesterskab for arbejderne selv. Men inden længe får arbejderne gjort det tvivlsomme initiativ til deres eget, og kaster sig entusiastisk ind i kampen - bogstaveligt talt. Ingen er dømt ude i den medrivende turnering, som er en velfortjent halvleg for de hårdtarbejdende spillere.
Instruktøren Adam Sobels observerende 'The Workers Cup' er en medrivende film om kammeratskab, solidaritet og holdånd under opslidende forhold.

Den 20 marts og 22 marts er der igen mulighed for at se filmen. Og efter visningen den 22 marts i Grand Teateret, kan du møde DBU's formand, Jesper Møller; sportskommentator fra Ekstra Bladet, Jan Jensen; talsmand for Play the Game, Jens Sejr Andersen og generalsekretær for Amnesty International, Trine Christensen til en debat om sport og menneskerettigheder.

Log ind