Danmark fik lærerig spansk lektion

Danmarks U21-landshold var foran mod Spanien, men hjemmeholdet endte med at vinde 3-1, og så tabte U21-landsholdet for første gang siden 2015. Hør reaktionen fra landstræner Niels Frederiksen og målscorer Andrew Hjulsager.

Hør landstræner Niels Frederiksens reaktion efter kampen på det danske nederlag. Video: Pia Schou Nielsen

Danmarks U21-landshold var foran mod Spanien, men hjemmeholdet endte med at vinde 3-1, og så tabte U21-landsholdet for første gang siden 2015.

Torsdag aften skulle det danske U21-landshold teste sig selv mod et af de bedste ungdomslandshold i verden. I Murcia mødte danskerne Spanien, der også skal med til sommerens U21-EM.

Spanierne sad på spillet i første halvleg, men det var Danmark, der først kom frem til en god mulighed. Ti minutter inde i kampen landede bolden hos Lucas Andersen efter et fint dansk opspil. Andersen sparkede fra distancen, men forsøget sad lige på den spanske keeper.

To minutter senere var Danmark foran. Andrew Hjulsager driblede mod mål og kombinerede sig igennem i fællesskab med Lasse Vigen, og så kunne Celta Vigo-spilleren afslutte et flot dansk angreb ved at bringe Danmark på 1-0.

Spanien var bedst i første halvleg og fik udlignet midtvejs i første halvleg. Opdækningen svigtede ved et hjørnespark, og så kunne Dortmund-midtbanespilleren Mikel Merino gøre det til 1-1.

Efter pausen sad Spanien endnu tungere på kampen, hvilket ikke er overraskende, når de har unge FC Barcelona-, Atletico Madrid- og Real Madrid-spiller i truppen. Med tyve minutter igen kom spanierne foran, da Atleticos Saul Niguez kom først på en bold i feltet og gjorde det til 2-1.

Før kampen havde Danmarks U21-landshold ikke tabt en kamp siden september 2015 mod Tyskland, men torsdag gik den ikke længere. Omkring ti minutter før tid lukkede Barcelona-spiller Denis Suarez til slutresultatet 3-1 efter et flot angreb i højresiden.

Dermed tabte Danmark 3-1 til Spanien over for et for et spansk U21-landshold rekordstort hjemmepublikum på 25.632 tilskuere, der må regnes blandt favoritterne til at gå hele vejen til U21-EM.

Danmark møder på mandag England i endnu en testkamp på BioNutria Park i Randers.