MENU

Frivillige ildsjæle hædres med legater

Erik Isager, Kim Herskov og Martin Sørensen blev på lørdagens årlige Repræsentantskabsmøde belønnet for deres ekstraordinære indsats som frivillige ledere med legater. Samtidig modtog Hajduk Asyl Cup prisen for Årets Fodboldaktivitet.

Glade reaktioner fra dagens prismodtagere, der inkluderer Erik Isager, Silkeborg IF, Kim Herskov, SB 50 Ishøj og Martin Sørensen, Valby Boldklub


Lørdag blev DBU’s årlige repræsentantskabsmøde afholdt i Korsør, hvor tre personer kunne lade sig hylde for deres bidrag til deres lokale fodboldklubber og foreningslivet.

Erik Isager, formand i Silkeborg Idrætsforening, og Kim Herskov, fodboldskoleleder og stævneansvarlig i SB 50 Ishøj, modtog Leo Dannins Rejselegat, mens Martin Sørensen, ungdomsformand i Valby Boldklub, er vinder af Erik Hansens Ungdomslederpris.

Erik Isager har været frivillig i Silkeborg IF siden 1972. Han overtog posten som hovedformand i 1978 og kan næste år fejre 40 års jubilæum. Derudover er han omdrejningspunktet i driften af Søholthus, der er klubhuset for såvel bredde- som eliteholdene i fodbold.

Kim Herskov har været frivillig leder i SB 50 Ishøj i over 20 år, hvor han har været træner, fodboldskoleleder, stævneansvarlig, bestyrelsesmedlem og ungdomsformand. Han har stået i spidsen for DBU’s Fodboldskole i SB 50, lige siden den første gang blev afviklet.
Se motivationsvideoer for modtagerne af Leo Dannins rejselegat her


Martin Sørensen har i løbet af sine fem år i Valby Boldklub forvandlet en næsten ikke-eksisterende børne- og ungdomsafdeling til en stor afdeling på 144 i 2016. Han har formået at tilknytte og uddanne frivillige hjælpere og trænere, så der er mindst to voksne til hver af de mange hold.

Se motivationsvideoen for modtageren af Erik Hansens Ungdomslederpris her

Til fælles for de tre prisvindere står en imødekommenhed og et engagement, der har skinnet igennem i lokalunionernes indstilling.

Asyl Cup sætter fokus på integration

Derudover modtog turneringen Hajduk Asyl Cup prisen for Årets Fodboldaktivitet. Turneringen blev arrangeret for mennesker, der bor i asylcentre rundt omkring i landet. Fodboldklubben Hajduk SPul stod i spidsen for arrangementet i samarbejde med en række organisationer, der ønsker at styrke integrationsindsatsen.

Arrangementet fandt sted i Ryparken på Østerbro den 6. august med stor succes. Tidligere integrationsminister, Manu Sareen, var blandt andet med til åbningen. 150 spillere fordelt på 16 hold deltog. Ambitionen er at udvide turneringen de kommende år.

Du kan blive klogere på vinderen af Årets Fodboldaktivitet lige her.

Legater skal benyttes til oplevelser eller videreuddannelse

Leo Dannins Rejselegat er på 6.000 kroner og skal bruges til større fodboldbegivenheder som VM- eller EM-slutrunder, ungdomsturneringer, trænerkurser etc.

Erik Hansens Ungdomslederpris skal anvendes til tilskud til rejse eller kursus med henblik på yderligere dygtiggørelse indenfor ungdomsledergerningen.

Legaterne gives til ledere, der ikke alene har gjort sig fortjent via deres frivillige arbejde, men også deres personlige optræden.

DBU’s lokalunioner indstiller hver én eller flere kandidater til DBU’s bestyrelse, der inappellabelt bestemmer vinderne.  

Log ind