MENU

Kvindekommissionen inviterer klubberne til dialog

Både debatten og en ny Facebookside blev for alvor sparket i gang fredag aften forud for DBU’s årlige Repræsentantskabsmøde, hvor oplægsholdere og klubrepræsentanter satte fokus på at få flere piger og kvinder ind i fodbolden.Debat var der masser af i Korsør - en debat DBU og kvindekommissionen håber fortsætter på den nye facebook-side. Foto: www.fodboldbilleder.dk


”Det er os uden i klubberne, der bestemmer, om vi gør det her til en prioritet!”

Budskaberne var mange og tydelige fra både klubber og oplægsholdere, da DBU fredag aften inviterede til temamøde ved DBU´s repræsentantskabsmøde med fokus på udviklingen af kvindefodbolden.

DBU´s kvindekommission brugte samtidig mødet til at opfordre klubberne til debat og inviterer alle til videre dialog i debatgruppe. 

DBU´s kvindekommission arbejder målrettet på forslag til nye tiltag for at fremme kvindefodbolden i Danmark. Fredag præsenterede kommissionens medlemmer Lykke Friis og Birgitte Ladefoged så kommissionens foreløbige arbejde for Danmarks fodboldklubber ved DBU´s repræsentantskabsmøde i Korsør.

Formand for kommissionen, Helle Thorning-Schmidt åbnede debatten med en videohilsen, og Lykke Friis og Birgitte Ladefoged opfordrede efterfølgende de tilstedeværende klubber til åben debat om udviklingen af kvindefodbold på klubplan.

”I Kommisionen er vi meget bevidste om ikke at opfinde den dybe tallerken på ny. Vi håber derfor meget, at klubber vil melde alle deres gode eksempler og ideer ind til os. Det er klubberne, der har den daglige berøringsfladen med pigerne og kvinderne, så vi kan lære rigtig meget af dem. Og vi er naturligvis dybt afhængige af ,at klubberne bagefter også vil tage vores anbefalinger til sig og arbejde videre med dem ” siger Lykke Friis.

DBU håber, at klubber og andre interessenter vil fortsætte dialogen og debatten med DBU´s kvindekommission ud over lokalerne i Korsør, i facebook-gruppen ”Flere piger og kvinder i dansk fodbold”:

”Vi har brug for et sted, hvor alle kan bidrage til kvindekommissionens arbejde med egne tiltag og erfaringer fra deres egen hverdag i klubben og resten af fodbolddanmark. Det har vi nu fået med den nye gruppe, hvor vi håber, at debatten kan fortsætte,” siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.  

Gruppen er offentlig og åben for alle. Du finder Facebook-gruppen ”Flere piger og kvinder i dansk fodbold” her: https://www.facebook.com/groups/kvindekommission/

Log ind