Kvindernes kampdag blev vundet på banen

De danske kvinder kæmpede en brag kamp på kvindernes internationale kampdag og kunne efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence sætte sig på 3. pladsen ved dette års Algarve Cup. Stina Lykke blev kampens helt store helt med både en scoring og sensationelle redninger i målet.

Se highlights fra bronzekampen lige her. VIDEO: DBU TV

De danske kvinder havde med suverænt flest scoringer i Algarve Cup spillet sig i bronzekampen. Her ventede Australien; et land blandt de ti bedste i verden og en relativt ukendt modstander for de danske kvinder, der senest i 2006 krydsede klinger med det australske landshold.

Kampen udartede sig fra begyndelsen til en særdeles lige affære. Kampens første chance faldt efter blot et par minutter, hvor Sanne Troelsgaards afslutning mod mål desværre manglede sigte. Størstedelen af spillet i første del af halvlegen foregik omkring midterpletten, indtil Australien efter 36 minutters spil kom frem til den første store mulighed. En spiller slap igennem den venstre defensiv og sendte bolden ind i det lille felt foran Stina Lykke, hvor den havnede på gul-grønne fødder. 1-0 til Australien.

Fem minutter før pausefløjt fik Sanne Troelsgaard endnu en stor chance, efter Pernille Harder spillede hende fri foran det australske mål. Kun en pragtredning af den australske keeper afholdte Danmark fra at udligne.

En tiltrængt pause for Portugals bagende sol for begge hold gav anledning til udskiftninger i den danske startellever. Nanna Christiansen og Nicoline Sørensen gik fra banen til fordel for Maja Kildemoes og Stine Larsen.

Selv de friske ben kunne ikke afholde australierne fra at få den bedste start på anden halvleg. Efter et kvarters spil fik Pernille Harder dog spillet sig frem til et frispark tæt på det australske straffesparksfelt. Anføreren tog sig selv af sparket, som desværre endte et stykke over modstanderens mål.

Efter 60 minutters spil valgte Nils Nielsen at udskifte hele sit midterforsvar. Simone Boye og Janni Arnth forlod banen til fordel for Mie Leth Jans og Luna Gevitz, og få minutter senere kom også Cecilie Sandvej på banen til sin anden aktion ved Algarve Cup. Hun erstattede Katrine Veje på den danske venstrekant.

De australske kvinder pressede på for endnu en reducering, og Stina Lykke fik nok at se til i kampens sidste tredjedel. Men med bare 10 minutter igen fløj Pernille Harder alene afsted gennem det australske forsvar, og satte solidt bolden i nettaget. 1-1.

Da ingen af de to hold nåede at score yderligere før tiden løb ud på dommerens ur, endte kampen direkte i straffespark efter turneringens regelsæt. Line Røddik, Stina Lykke, Stine Larsen og Sanne Troelsgaard satte alle fire bolden ind for Danmark, og med en fremragende præstation af Stina Lykke i målet kunne danskerne juble og fejre 3. pladsen i turneringen.

Kvindelandsholdets næste aktion er venskabskampen mod Finland den 11. april på Slagelse stadion. Kampen sendes på DR3.