MENU

Lene Terp: Fortrøstningsfuld før U17-kval

U17-pigelandsholdet skal forsøge at spille sig til EM i næste uge, og landstræner Lene Terp har en god fornemmelse før de spændende kampe mod Bosnien-Hercegovina, Wales og Norge.


Foto: fodboldbilleder.dk

Lørdag morgen drager U17-pigelandsholdet mod Sarajevo, hvor der i næste uge venter kampe mod værstnationen Bosnien-Hercegovina, Wales og Norge i den såkaldte Elite-round, der er sidste skridt på vejen mod EM.

Kun det bedste af de fire mandskaber kvalificerer sig – og den bedste 2’er i de i alt seks puljer - men alligevel har landstræner Lene Terp en god tro på, at det kan lade sig gøre. 

”Jeg er fortrøstningsfuld. Pigerne har grebet det fornuftigt an og viste i efteråret, at de kan levere under pres, da de spillede sig videre til Elite-round. Det er en gruppe spillere, der er gode til de her kampe,” siger U17-pigelandstræneren. 

Lene Terp har været landstræner siden årsskiftet, men er allerede blevet imponeret over pigernes motivation og villighed til at lære i de få samlinger, de har haft sammen. I februar spillede holdet to kampe mod Belgien i Tubize og vandt begge, så de danske piger har selvtilliden i orden. 

Norge er lille favorit


Landstræneren er klar over, at det ikke bliver en let opgave at stå som den samlede vinder, men målet er at kæmpe med om førstepladsen i gruppen og forhåbentlig kunne spille sig til EM med en sejr over Norge i den sidste kamp. De nordiske naboer må dog påtage sig en smal favoritværdighed ifølge Lene Terp. 

”Norge spillede rigtig godt ved ’Nordic Cup’ sidste år, så de er favoritter,” siger landstræneren og tilføjer, at kendskabet til de enkelte hold er begrænset. Bosnien er kendt for at have nogle dygtige individualister, mens Wales formentlig kommer med den klassiske britiske spillestil. 

Følg pigerne live på stream


Danmarks spiller sin første kamp mod Bosnien mandag, to dage senere gælder det Wales, før det skandinaviske brag mod Norge venter lørdag. Alle kampe spilles klokken 15, og du kan følge hele pigernes jagt på EM-slutrunden i Tjekkiet direkte via streaming. 

Kampprogram og stream


Danmark – Bosnien mandag den 20. marts kl. 15. Find stream her.
Danmark – Wales onsdag den 22. marts kl. 15. Find stream her.
Danmark – Norge lørdag den 25. marts kl. 15. Find stream her.

Log ind