MENU

Styrkelse af kost og behandling på landsholdet

Til kampen mod Rumænien investerer DBU og spillerne i fællesskab i set-up’et på kost og sundhedsområdet med udvidelse af staben. Samtidig nedsætter DBU ekspertgruppe for at sikre langsigtet løsning

Landsholdet kæmper for at komme til VM, og i jagten på kvalifikationen er det vigtigt med de bedst mulige forhold i landsholdslejren.

I dialog med herrelandsholdets spillerråd og Spillerforeningen vælger DBU derfor midlertidig at udvide staben omkring herrelandsholdet til landskampen mod Rumænien og nedsætter samtidig en ekspertgruppe, der skal arbejde for at sikre en langsigtet løsning.

”Vi står foran en meget vigtig kamp mod Rumænien, hvor vi skal have et 100 % fokus på at sikre tre point til Danmark. Vi har derfor efter dialog med spillerne valgt en løsning til kampen mod Rumænien, hvor vi forsøger at udvide staben omkring holdet, og erfaringerne herfra vil indgå i det langsigtede arbejde på at sikre optimale betingelser i landsholdslejren baseret på nationale og internationale standarder,” udtaler Kim Hallberg, elitechef i DBU.

Efter kampen mod Rumænien nedsætter DBU derfor en ekspertgruppe med national og international ekspertise, som også har deltagelse af DBU’s medicinske gruppe og to spillerrepræsentanter, der har til formål at komme med anbefalinger til et fremtidigt set-up på kost og sundhedsområdet.

I mellemtiden bliver teamet omkring holdet til kampen mod Rumænien udbygget med fire personer, hvor tre tidligere har været inde omkring forskellige DBU landshold. På behandlersiden har DBU efter dialog med Spillerforeningen og spillerne i fællesskab lavet aftaler med Mikkel Ottesen og Benno Gøttsche, der tidligere har arbejdet med henholdsvis U19-kvindelandsholdet og Futsal-landsholdet, samt Nicklas Falkesgaard Pedersen, der er sammen med truppen i Horsens og Tyskland, hvor behovet for behandling vurderes størst. 

Herudover vil chefkok fra Bistro Boheme, Per Thøstesen, der har deltaget i flere slutrunder med herrelandsholdet, også indgå i truppen under opholdet i Rumænien.

DBU dækker udgiften til kok og to af de nye behandlere, og Spillerforeningen dækker udgiften til den tredje behandler.

”Vi er meget glade for, at der nu er opnået enighed om kost og behandling op til Rumænien-kampen," siger landsholdsanfører Simon Kjær og fortsætter:

”Spillerforeningen og landsholdets spillerråd har i dialog med DBU aftalt at udbygge kompetencerne i behandlerstaben med tre ekstra behandlere, og for os spillere har det været vigtigt, at der er tale om behandlere fra Protreatment, som kender vi spilleres behov og status. Samtidig sikrer Thøstesen, at maden i Rumænien er sund og nærende og designet til professionelle sportsfolk, hvilket selvfølgelig er, hvad vi har brug for. Og DBU har styr på maden på hotellerne i Danmark og Tyskland. Nu kan vi fremadrettet forberede os optimalt på at sikre de tre point mod rumænerne, når vi møder ind i landsholdslejren 20. marts. Det er jo det, det hele handler om,” slutter landsholdets anfører. 

Landstræner Åge Hareide er også tilfreds med, at der er fundet en løsning til kampen mod Rumænien:

”Der er nu blevet lyttet til spillernes ønske om at udbygge de kompetencer, der allerede er i staben omkring holdet, til kampen mod Rumænien. Her har det været vigtigt for mig, at der skulle være tale om nogen, som kender DBU og arbejdet omkring landsholdene. Derfor har vi valgt at supplere vores eksisterende stab med Mikkel og Benno, som vi kender i forvejen, samt Nicklas. Erfaringerne fra samlingen vil efterfølgende blive grundigt evalueret, og skal hjælpe os med at få afdækket det fremadrettede behov for behandling,” siger landstræner Åge Hareide.

Udover de tre behandlere støder Per Thøstesen til truppen ved ankomsten til Cluj for at supervisere køkkenet og sikre kvaliteten af kosten på spillerhotellet i Rumænien den 25. og 26. marts.

Log ind