MENU

Talenterne fylder hos DBU’s nye landstræner

DBU har netop ansat Søren Hermansen som ny ungdomslandstræner på herresiden med start fra sommeren 2017. Den tidligere U17 Liga-træner og nuværende A+-træner i Lyngby BK ser frem til at arbejde med landets største drengetalenter.

Søren Hermansen skifter den blå farve ud med rød, og bliver fra sommeren 2017 ny ungdomslandstræner i DBU. Foto: www.fodboldbilleder.dk 


Han smiler og har ikke svært ved at svare på, hvorfor netop talenterne trækker.

”Jeg brænder for dansk talentudvikling og at få mulighed for at arbejde med landets største talenter er for mig utroligt spændende og et udfordrende step up,” siger Søren Hermansen forud for ansættelsen som ny U16- og U18-landstræner.

Søren Hermansen kommer fra en stilling som A+-træner i Lyngby og har tidligere været U17 Liga-træner i samme klub, samt cheftræner i Skovlunde. Den 46-åriges aktive spillerkarriere sluttede i 2005 efter at have spillet professionel fodbold i både Danmark, Belgien og Island.

Og netop det at fortsætte som træner i talentudviklingsmiljøet i DBU-regi er noget som Søren Hermansen ser frem til:

”Jeg har gennem både min spiller- og trænerkarriere på både senior- og ungdomsniveau opnået en bred palet af kompetencer, som jeg ser frem til at kunne byde ind med både i landstrænergruppen og i arbejdet med at kunne udvikle de største talenter i Danmark.”

DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, er også glad for, at DBU nu har fået navn på en ny landstræner, efter at Claus Nørgaard valgte at stoppe som landstræner og fortsætte som cheftræner i SønderjyskE.

”Søren kender vi som en meget kompetent træner og er selvfølgelig rigtig glade for, at han har sagt ja til at blive tilknyttet vores i forvejen stærke landstrænergruppe på herresiden. Ud over at have stor erfaring fra en klub som Lyngby, hvor talentudvikling traditionelt set fylder meget, har Søren også været en del af vores A+-trænergruppe, hvor vi i tæt samarbejde med klubberne har fokus på at skabe de bedst mulige rammer for dansk talentudvikling,” siger Flemming Berg.

Et samarbejde som også Søren Hermansen selv fremhæver som både unikt og udviklende.

”Det, at vi har et så tæt samarbejde mellem klubber og DBU, er ganske unikt og rigtig vigtigt, hvis vi skal sikre en dansk talentudvikling på højeste niveau.  Det er et samarbejde, der går ud over bare vores samlinger i A+-trænergruppen – det er et samarbejde, der også fungerer rigtig godt i det daglige, hvor vi betragter hinanden som kolleger rundt om i klubberne. At skulle være en samlende del af dette, synes jeg er enormt spændende!”

Søren Hermansen indgår i de kommende to år i landstrænerrotation med Michael ’Mex’ Pedersen og starter som U16- og U18-landstræner fra 1. juli 2017.

Log ind