MENU

Underholdende futsal-weekend i Ringkøbing-Skjern

Hele 179 mål og seks guldmedaljer blev fordelt i weekenden, da Ringkøbing-Skjern Kulturcenter bød op til kæmpe futsal-fest.


Fortuna Hjørrings kvinder nyder DM-guldet. Foto: fodboldbilleder.dk


Nær den jyske vestkyst – helt nøjagtigt i Skjern – var Danmarks bedste futsalspillere samlet i weekenden. Det gjaldt både i ungdomsrækkerne og hos kvinderne, og der manglede hverken drama eller underholdning i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.  

Drengene kæmpede ved Final 4 lørdag, mens pigerne og kvinderne fik fordelt medaljerne søndag.

Målfest hos drengene
 
I U15 Drenge blev det en målrig affære, hvor de to semifinaler endte med en 6-3 og en 5-3 sejr til henholdsvis Eastside Viborg over BSF og Vanløse IF over Ikast FS. Bronzekampen skulle derfor spilles mellem BSF og Ikast FS. Kampen blev særdeles spændende og blev til sidst afgjort på straffespark, hvor BSF brændte deres sidste af slagsen, så Ikast FS vandt bronzemedaljerne med en samlet 8-7 sejr.

I finalen viste Eastside Viborg sig for stærke for københavnerne med en sikker 5-0-sejr. Eastside Viborg kunne derfor plukke frugterne af seks års målrettet arbejde med de samme spillere op gennem U-rækkerne. Tillige blev guldvinder Frederik Kibsgaard stævnets bedste spiller. 

I U17 Drenge startede dagen med semifinalerne mellem BK Skjold og IF Skjold Sæby samt Jetsmark mod Glostrup. Kampene blev nogle tætte, hvor IF Skjold Sæby sejrede med to mål og Glostrup med ét. Hverken bronzekampen eller finalen havde samme jævnbyrdighed, da Jetsmark tog bronzen med en sikker sejr på 6-0 over BK Skjold, og Glostrup snuppede guldet med 12-1 over IF Skjold Sæby i finalen med fantastisk spil. Glostrup blev ved med at presse på og viste samtidig lækre detaljer, som de fremmødte tilskuere kunne nyde. Stævnets bedste spiller gik derfor fortjent til en Glostrup-spiller i Rasmus Troels Øster. 

I U19 var jyderne en for stor mundfuld for sjællænderne. Midtals IF åbnede mod B 1908 med en kanon kamp, hvor de sejrede med 7-1 og dermed bookede en plads i finalen. Anden semifinale kørte videre i det høje tempo fra første kamp. Aalborg Futsal Klub vandt sikkert 8-3 over Lynge-Broby IF. Bronzekampen stod derfor mellem B 1908 og Lynge-Broby IF, hvor det blev mere jævnbyrdigt, men med et lille overtag til B 1908, der også sikrede sig bronzen med en 3-2-sejr efter forlænget spilletid.

Finalen blev en målfattig, men yderst velspillet affære. Midtals IF afgjorde finalen med en scoring til 2-1 i allersidste sekund. Stævnets bedste spiller blev da også en Midtals IF spiller ved navn Martin Pitter. Selvsamme spiller blev ligeledes stævnets bedst for et år siden for Sønderborg Fremads U17. 

BSF og Fortuna Hjørring-dominans

Søndag var det U16 og U18 Piger samt kvindernes tur til at brillere. BSF og Fortuna Hjørring viste, hvor meget klubberne brænder for futsal, da de havde hold repræsenteret i hver række. Samtlige hold spillede sig endda i finalen.  

U16 startede semifinalerne, hvor BSF og Fortuna Hjørring som skrevet gik videre fra deres respektive opgør. Bronzekampen var derfor mellem Roskilde Pigefodbold og Nord/Als B. Her måtte kampen i forlænget spilletid inden Nord/Als B sikrede sig bronzemedaljerne mod et godt kæmpende Roskilde-hold. Finalen blev rigtig seværdig, hvor især et par Fortuna spillere viste deres kunnen i boldteknik med stævnets bedste spiller, Julie Hauggard, i spidsen. Hun og resten af Nordjyderne sikrede sig guldmedaljerne med en sikker 7-2. 

I U18 Piger åbnede BSF med en smal sejr over Fredericia KFUM, hvorefter Fortuna Hjørring ligeledes vandt over Roskilde Pigefodbold efter straffesparkskonkurrence. Der skulle dog en straffesparkskonkurrence til. Bronzekampen var mellem Fredericia KFUM og Roskilde Pigefodbold, hvor sidstnævnte hurtig viste sig at være for stærk for Fredericia. Efter 1. halvleg stod der 4-0 på tavlen, og slutresultatet blev 6-0 til Roskilde Pigefodboldm der dermed sikrede sig bronzen.

Finalen for U18 kunne spændingsmæssigt ikke leve op til til U16 finalen. Her viste BSF deres store futsal-evner ved især stævnets bedste Josefine Hasbo. Hun og de andre BSF-piger besejrede Fortuna med hele 6-1. 

Dermed stod der 1-1 i guld mellem BSF og Fortuna, så den sidste finale mellem kvinderne skulle afgøre, hvem der tog hjem med det bredeste smil.   
Semifinalerne var Fortuna Hjørring mod IF Skjold Birkerød og BSF mod Næsby. Ligesom i U16 og U18 kom finalen til at stå mellem Fortuna Hjørring og BSF, der vandt henholdsvis 5-3 og 7-3. I kampen om den sidste medalje viste Næsby sig som den stærkeste og tog bronzen med en 5-2-sejr.

Den tredje finale mellem BSF og Fortuna søndag endte med en sejr til Fortuna, der dermed kunne hive den anden guldpokal med hjem til Nordjylland.

Kampen var guf for futsal-elskere, da begge hold gerne ville frem ad banen og vise, hvad de duede til som hold og som individualister. Finalen bølgede derfor frem og tilbage til stor fornøjelse for de fremmødte tilskuere. Fortuna fik scoret seks flotte mål plus et selvmål. BSF fik sparket fire i kassen. Stort tillykke til Fortuna Hjørring, der fik hængt guldmedaljerne om halsen for femte gang.     

Stort tillykke til alle hold med nogle fede kampe, godt fight og en masse tekniske lækkerier. I alt blev der spillet 24 kampe hen over weekenden, og der blev scoret ikke mindre end 179 mål. Det er et gennemsnit på 7,25 mål pr. kamp. Super flot.     

Log ind