EM-billetten i sigte for U19-kvinderne

UEFA har i dag sat navne på de modstanderhold, der står i mellem de danske U19 og U17-pigelandshold og EM-billetten.

Der blev i dag trukket lod til EM-kvalifikationsrunderne for det danske U19- og U17-pigelandshold. Lodtrækningen fandt sted i Nyon, Schweiz og blandt danskernes mulige modstandere befandt sig både giganterne fra Tyskland og Spanien.

Dem undgik U19, mens U17 måtte se sig selv blive trukket sammen med netop Spanien.

Gode EM-muligheder for U19

 Dagens lodtrækning til UEFA Elite Round betyder nemlig, at U19 møder Serbien, Portugal og Wales. En lodtrækning, der ifølge U19-landstræneren giver gode danske muligheder for at nå EM-slutrunden næste sommer.

”Ja, det er i mine øjne en helt fin lodtrækning med gode muligheder for at sikre os EM-billetten. Vi undgår heldigvis Tyskland, men Serbien er også et godt hold, som tidligere har voldt os problemer på de danske U-landshold. Portugal er et hold, der flere gange har vist, at de er godt på vej frem i kvindefodbolden, mens Wales er et typisk britisk hold, der kæmper stenhårdt, og der skal vi være helt klar i alle 90 minutter og lidt til,” lyder vurderingen af de tre modstandere fra U19-landstræner. Han understreger dog at de kommende måneder bliver afgørende for holdets chancer:

”Vi skal være helt klar i foråret for at komme til EM. Men det kræver, at vi som hold kommer godt ud af vinterperioden i god form og undgår skader. Men vi har et rigtig godt hold i årgangene 99/00, og vi kan jo se på det nuværende A-landshold, hvad slutrunder kan betyde for udviklingen af spillerne. Så det vil være vigtigt for både holdet og dansk kvindefodbold at kunne sikre sig endnu en U19-EM-slutrunde, og den er bestemt også i sigte,” siger Søren Randa-Boldt.

Kampene spilles henholdsvis 2. 5. og 8. april 2018 i Portugal. 

Der blev også trukket lod til efterårets 1. EM-kvalifikationsrunde. Her endte U19 i gruppe 6 med Serbien, Grækenland og Liechtenstein. Kampene spilles fra 28. august - 3. september 2018. 

U17 EM-kvalifikation spilles i Danmark

For U17-pigelandsholdet hedder de kommende modstandere Spanien, Rusland og værterne Israel i kampen for EM-billetten til næste sommers slutrunde. Det afgøres fra 8. - 14. marts 2018

Også på U17 blev der trukket lod til efterårets 1. EM-kvalifikationsrunde - og her lykkedes det det DBU's repræsentanter at få kvalifikationsrunden til Danmark. Danmark møder derfor på hjemmebane Ukraine, Færøerne og Tjekkiet. kampene spilles fra 15. - 21. oktober.

Hvor kampene skal spilles i Danmark er endnu ikke afklaret.

Du kan altid følge med i U-landsholdenes kampe på Facebook under "Pigelandsholdene". 

Log ind