Indendørs Fodbold Fitness med skiftende trænere er en succes

Det er mørkt og koldt udenfor om aftenen på denne årstid. Derfor er Fodbold Fitnessholdet i Hjallese rykket indenfor. Her træner de hver mandag og skiftes til at tage trænerrollen på sig, hvilket giver holdet et helt særligt sammenhold.

På denne tid af året er det koldt udenfor, og det er for længst blevet mørkt, når klokken slår 18.15. Derfor er Fodbold Fitnessholdet i Hjallese i udkanten af Odense rykket indenfor i skolens lille gymnastiksal. Her træner de Fodbold Fitness hver mandag, og selvom der ikke er lige så meget plads at boltre sig på, som der er udenfor på græsset om sommeren, så får de 16 lokale kvinder stadig rigtig meget ud af træningen.

Holdet i Hjallese blev startet efter en julefrokost i et af områdets vænger, hvor nogle af kvinderne samme dag havde hørt et radioindslag om de sundhedsgavnlige effekter af Fodbold Fitnesstræningen. De blev enige om at prøve at starte holdet op og med god hjælp fra den lokale Bevæg dig for livet-konsulent, Henrik Sørensen, har holdet nu trænet ugentligt i snart et helt år. Med Fodbold Fitnessholdet har klubben nu et tilbud til en helt ny målgruppe, som ellers ikke ville have tænkt på at melde sig ind i en fodboldklub.

Alle kan få noget ud af Fodbold Fitness

De yngste kvinder på holdet er i 30’erne, mens de ældste er godt oppe i 70’erne. Der er naturligvis forskel på deres fysiske form, men det gode ved træningen er, at man kan gøre det i sit eget tempo, og på den måde får alle noget ud af det. I omklædningsrummet er der især enighed om, at deres udholdenhed er blevet meget bedre.

Ilse Schøtt er kontaktperson for holdet, og hun har kontakten til både klubben og Bevæg dig for livet-konsulenten, Henrik. Henrik kommer forbi og kører træningen en gang i mellem, og ifølge Ilse har dette stor betydning, fordi det giver holdet et stort boost og ny inspiration til træningen. Når Henrik ikke er der, går planlægningen af træningen på skift mellem holdets deltagere, og dette har ifølge Ilse også en helt særlig effekt på holdet:

- Det skaber et ejerskab hos hver enkelt deltager. Alle føler et ansvar for, at vi får en god træning, og jeg tror også, at det er derfor, at vi alle er ret stabile og trofast dukker op til træningen. I dag er der endda en, som ikke er helt klar til at træne, fordi hun lige har ligget syg, som bare er her for at kigge og støtte op om vores andres træning – det er jo helt fantastisk med sådan en opbakning, fortæller Ilse Schøtt, kontaktperson for Fodbold Fitnessholdet i FC Hjallese.

Birgitte Larsen træner også med hver mandag, og for hende har det kun været positivt at starte til Fodbold Fitness:

- Det er både sjovt og rigtig hyggeligt. Vi får brugt hele kroppen, og så er det bare motiverende at være sammen med andre, når man træner. Dem, der står for træningen, gør et stort arbejde ud af det, og uddelegeringen af trænerrollen er helt sikkert med til at skabe et stort engagement på holdet, udtaler Birgitte Larsen.

Barnebarnet vil starte til fodbold ligesom mormor

Efter træningen går snakken lystigt mellem de lokale kvinder, og på vej ud af gymnastiksalen bliver der fortalt en sjov, lille historie:

- Mit 8-årige barnebarn vil faktisk helst spille fodbold med mig nu. Hun og hendes kammerater elsker at prøve nogle af fodboldøvelserne fra vores Fodbold Fitnesstræning, og nu vil hun også selv starte til fodbold. Så kan Henrik måske få lov at arbejde med hende om et par år, når hun bliver teenager, og så slutter cirklen ligesom, smiler en glad Ilse Schøtt.

Ilse hentyder til, at Fodbold Fitness er et koncept under Bevæg dig for livet, som i disse år sætter ekstra fokus på voksne motionister og teenagere i fodboldklubberne. Det overordnede mål er, at flere danskere skal være fysisk aktive, og det står konsulenter landet over klar til at hjælpe med. Konsulenterne hjælper fodboldklubberne med at tilbyde hold til voksne motionister og med at fastholde de unge som idrætsaktive i de svære teenageår. Hvis din lokale klub endnu ikke har et Fodbold Fitnesshold, kan I få god hjælp til at starte et. Læs meget mere på www.bevaegdigforlivet.dk/fodbold  

Log ind