Kvindelandsholdet kickstarter 2018 mod verdensmestrene

USA bliver årets første modstander for de danske EM-finalister, når de to hold mødes i Californien i januar. En ambitiøs start på året for de danske kvinder, der skal bruges til at kickstarte den nye sæson, fortæller Lene Terp, talentudviklingschef i DBU.

Det danske kvindelandshold tager hul på sæsonen 2018 i Californien med en kamp mod de forsvarende verdensmestre fra USA. En fantastisk mulighed for de danske kvinder, fortæller Katrine Veje, der tidligere i karrieren har spillet i Seattle Reign: 

"Det er stort at få muligheden for at sparke sæsonen igang mod USA - et hold med store stjerner på samtlige pladser og et solidt spillesystem. Målet er at vinde over dem på deres hjemmebane og samtidig forberede os på de kommende VM-kvalifikationskampe", fortæller landsholdets venstrekant. 

Sidst gang de to hold mødtes var tilbage i 2014 ved træningsturneringen Algarve Cup, hvor danskerne træk sig sejrrigt ud af opgøret med 5-3.

Kampen spilles den 21. januar på San Diego County Credit Union Stadium, og skal bruges til at kigge på udviklingsmulighederne på det danske hold og ikke mindst sparke sæsonen i gang for kvindelandsholdsspillerne mod en særdeles stærk modstander. Det fortæller Lene Terp, talentudviklingschef i DBU:

”Sportsligt er USA en rigtig god matching. De er blandt de bedste i verdenen – præcis, som vi også gerne vil være det, så det er vigtigt at få prøvet kræfter med så stærkt et mandskab. Kampen skal udnyttes til at teste spillere af og forsøge at matche USA bedst muligt foran massere af amerikanske fans,” fortæller Lene Terp.

Truppen til de to kampe mod amerikanerne udtages i december. 

Log ind