Nulløsning mod irsk forsvarsmur

Danmark skal efter aftenens nullert mod Irland finde storspillet frem til tirsdagens returkamp, hvor det formentlig kræver en dansk scoring, medmindre billetten til Rusland skal afgøres på straffespark.

Dansk dominans men uden mål
Lørdag aften lagde Telia Parken grønsvær til det første af de to playoff-opgør mod Irland om én af de fire sidste europæiske pladser ved VM-slutrunden i Rusland til næste sommer (14. juni-15. juli). Danmark stillede op som forventet i forhold til kampen mod Rumænien, idet skadede Henrik Dalsgaard og Riza Durmisi blev erstattet af Peter Ankersen og Jens Stryger Larsen, og Andreas Christensen igen måtte overlade pladsen i forsvaret til Andreas Bjelland. Fremme i front var Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen foretrukket frem for Nicklas Bendtner og Yussuf 'Yurary' Poulsen.

Et forventningsfuldt publikum bød de to mandskaber velkommen. En velkomst, der blev gengældt med en meget tempofuldt indledning på kampen. Irerne, der var gået ubesejret igennem deres fem udekampe i den indledende gruppe D, havde valgt en defensiv tilgang, hvilket gav meget dansk spil. Det kulminerede med en stor dobbeltchance efter 11 minutter, men desværre uden dansk scoring.

Herefter gik tempoet noget ud af kampen, irerne kom ikke meget længere frem, hvilket gav en stor dansk spildominans dog uden de store chancer. Nogle spark udefra var de største chancer, inden Eriksen efter godt en halv time sendte et godt spark af sted, og Sisto skød snært forbi på returen. Herefter overtogIrland mere af spillet og kom frem til nogle farlige situationer særligt efter 43 minutter, hvor Schmeichel måtte lave en fin redning for at holde det danske nul.

Efter de 45 minutter uden tillægstid fløjtede dommeren af for 1. halvleg.

Uændret stillingskrig

Ingen udskiftninger på de to mandskaber, og der var heller ikke ændringer i de to holds tilgang til kampen efter pausen. Den danske dominans fortsatte, men fortsat uden den nødvendige fart og iderighed, der var nødvendig for at åbne et godt kæmpende irsk forsvar.

Halvlegens største bifald kom midtvejs, da Åge Hareide valgte at skifte Nicklas Bendtner ind i stedet for Pione Sisto. Forinden var Yussuf Poulsen kommet på banen i stedet for Andreas Cornelius. Men de to indskiftninger gav ikke meget bedre dansk spil. Tættest på var Yussuf Poulsen med et hovedstød i kampens sidste minutter, men det endte uden scoringer.

Returopgøret mod Irland spilles på tirsdag kl. 20.45 (19.45 lokal tid) på Aviva Stadium i Dublin. Til den kamp er der ingen danskere i karantæne, da der ikke blev uddelt nogen advarsler i aftenens kamp.

Danmark – Irland 0-0 (0-0)
36.189 tilskuere i Telia Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Peter Ankersen, Simon Kjær (anfører), Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen – William Kvist, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Andreas Cornelius (64’ Yussuf Poulsen), Nicolai Jørgensen, Pione Sisto (72’ Nicklas Bendtner).

Ikke benyttede spillere: Jonas Lössl, Jesper Hansen, Mike Jensen, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Jonas Knudsen, Viktor Fischer, Lukas Lerager og Lasse Schöne.

Dommer
Milorad Mazic (SRB)

Statistiske vinkler efter Danmark vs. Irland
• Kampen mod Irland var Danmarks tredje playoff-kamp i nyere tid om kvalifikation til en slutrunde, og Danmark er fortsat ubesejret i playoff’ens hjemmekamp.
• Danmark har fortsat ikke tabt en VM-kvalifikationskamp til Irland siden 1957, idet de syv efterfølgende kampe er endt med tre sejre og fire uafgjorte.
• Nicolai Jørgensen debuterede for Danmark på denne dato i 2011 og har på de efterfølgende seks år opnået 27 landskampe og scoret 8 mål.
• William Kvist og Nicklas Bendtner var de eneste gengangere fra den seneste landskamp mod Irland i 2007 og fik med dagens resultat en form for revanche for nederlaget dengang på 0-4.