Bevæg dig for livet: Teenagere bliver i klubberne

Der sker en masse i teenageres liv, og det kan være en udfordring at fastholde dem som medlemmer i fodboldklubben. En række klubber landet over har dog med hjælp fra en Bevæg dig for livet-konsulent vist, at det kan lade sig gøre ved at tænke lidt ud af boksen.

Der sker en masse i teenageres liv, og det kan være en udfordring at fastholde dem som medlemmer i fodboldklubben. En række klubber landet over har dog med hjælp fra en Bevæg dig for livet-konsulent vist, at det kan lade sig gøre ved at tænke lidt ud af boksen.

Succesfulde fælles pigetræninger på Sydfyn
På Sydfyn er foreløbigt fem forskellige klubber gået sammen om at arrangere fælles pigetræninger for U12 til U16 piger. Træningerne er åbne og bliver styret af den lokale Bevæg dig for livet-konsulent, Jeppe Jensen. 

Problemet for mange af klubberne er, at der normalt kun møder otte eller ni spillere op til en almindelig træning, og så kan det være svært at afvikle en inspirerende, udviklende og sjov træning. Ved at samarbejde på tværs af de fem klubber har der været op imod 50 spillere til de indtil nu fire afholdte fællestræninger, og både pigerne og deres trænere har fået meget ud af initiativet.

- Som de daglige trænere får vi rigtig god inspiration fra Jeppe. Han viser os nogle nye, gode måder at træne pigerne på, og så er det fedt at få mulighed for at netværke med andre pigetrænere. Vi kan også se på vores spillere, at de blomstrer i kraft af fællestræningerne, fortæller en begejstret Jan Sørensen, der er pigetræner i Hesselager FS, som er en af de fem samarbejdsklubber.

Udover den gode træning har fællestræningerne også skabt grobund for et godt netværk mellem pigefodboldspillerne i området omkring Svendborg og deres trænere. Således er der nu snak om at lave en fællestur til en af kvindelandsholdets VM-kvalifikationskampe. På Sydfyn vil de nemlig også gerne arbejde på at lave fælles sociale aktiviteter, da man er sikker på, at det også kan være med til at fastholde de unge piger.

Teenageworkshop i Hillerød Fodbold gav klubben ny inspiration
I Hillerød Fodbold hjalp den lokale Bevæg dig for livet-konsulent, Claus Borup Skovsgaard, med at arrangere en teenageworkshop, hvor omkring 30 drenge fra klubbens U13-hold deltog. Her gav drengene deres syn på, hvordan de kunne forestille sig, at klubbens tilbud til dem kunne blive bedre.

Workshoppen åbnede op for at involvere drengene mere, så teenageindsatsen ikke kun blev et voksenprojekt. Der kom mange forskellige idéer ud af workshoppen. En af de helt konkrete ændringer er, at drenge og piger på samme årgang træner på samme tidspunkt ved siden af hinanden, hvilket har skabt en større interesse hos de unge og fået flere til at dukke op til træning.

Derudover blev det foreslået at åbne klubhuset tidligere, så de unge kan bruge den lokale fodboldklub som deres sociale samlingssted. Begge initiativer er med til at knytte de unge til klubben og fastholde dem som fodboldspillere i teenageårene. 

Reduceret kontingent hjælper fodboldklubber med at fastholde spillere, mens de er på efterskole
Med tilbud om et betydeligt billigere kontingent holder SGI Fodbold og Tjæreborg IF døren åben for teenagespillere, som skal på efterskole. Spillerne træner på efterskolen i løbet af ugen, og i weekenden har de ofte mulighed for at komme hjem og være med til at spille kampe for deres sædvanlige klubhold. 

Ordningen er et resultat af et Bevæg dig for livet-udviklingsforløb med den lokale konsulent, Henrik Sørensen, som har haft fokus på, hvordan klubberne kan fastholde de unge. Ordningen giver de unge muligheden for at holde kontakten til klubben og deres holdkammerater samtidigt med, at de har deres hverdag på efterskolen. På den måde er de unge ikke ”tabt” for klubben i det år, de er afsted på efterskole, og der er også bedre mulighed for, at de unge kommer tilbage til klubben som fuldbyrdede medlemmer, når deres efterskoleår er slut, fordi de føler, at klubben virkelig vil dem. 

Få lignende hjælp af jeres lokale Bevæg dig for livet-konsulent
Bevæg dig for livet er en fælles landsdækkende vision, som DGI og DIF står bag, og som støttes af blandt andre Trygfonden og Nordea Fonden. Visionen handler om, at flere danskere skal være idrætsaktive, og at flere skal være det i foreninger. 

Fodbold er som Danmarks nationalsport en stor og vigtig del af Bevæg dig for livet, og et af de særlige fokusområder i fodboldindsatsen under Bevæg dig for livet er teenagerne. Derfor står lokale konsulenter over hele landet klar til at bane vejen og hjælpe de danske fodboldklubber med at gøre en ekstra indsats for at fastholde og tiltrække de unge. 
Du kan finde kontaktoplysningerne på din lokale fodboldkonsulent lige her.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første